Gemeente Stadskanaal

Vanaf maart 2007 is de gemeente begonnen met het op grote schaal te koop aanbieden van groenstroken aan inwoners.

Voortgang verkoop

Alle teruggestuurde overeenkomsten worden momenteel ondertekend. De exacte groottebepaling van de groenstroken en het uitzetten gebeurt door middel van landmeting. De notaris verzorgt het passeren van de akte en regelt de betaling van het stuk grond. Wij streven ernaar alle verkochte groenstroken uiterlijk in maart 2008 bij de notaris aan te leveren.

Niet verkochte groenstroken

Aan iedereen die een groenstrook aangeboden heeft gekregen, maar nog niet gereageerd heeft, is een herinneringsbrief gestuurd. Groenstroken uit de eerste aanbieding die niet worden verkocht, biedt de gemeente op korte termijn aan andere gegadigden die hiervoor in aanmerking komen. Ook dit hopen wij in maart 2008 afgerond te hebben.

Extra verzoeken

Er zijn veel verzoeken binnengekomen van mensen die een groenstrook van de gemeente willen overnemen, ondanks dat deze niet door ons te koop zijn aangeboden. Deze aanvragen worden zo snel mogelijk beoordeeld op basis van dezelfde criteria waarop de andere aanbiedingen zijn gedaan. De afhandeling hiervan duurt wat langer dan die van de eerder aangeboden stroken. Na beoordeling krijgen de aanvragers zo spoedig mogelijk bericht.

Meer informatie

De heer J. Post, T (0599) 631 434.

* 16 januari 2008