Politie Groningen

Woensdag 16 januari 2008

Provincie Groningen, 16-01-2008

Delfzijl: telefoon in beslag genomen

De politie heeft dinsdagmiddag de mobiele telefoon in beslag genomen van een 50-jarige vrouw uit Delfzijl. De vrouw had die dag meerdere keren vanuit haar woning met het alarmnummer 112 gebeld, zonder daadwerkelijk een melding door te geven. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Midwolda: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Molenlaan in Midwolda een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten stelden een onderzoek in na een anonieme tip. Ter plaatse ontdekten de agenten ruim 1700 stekjes en 120 volwassen planten. Deze stekjes en planten zijn vernietigd. Ook de materialen die nodig zijn om de kwekerij te onderhouden zijn in beslag genomen. Een 51-jarige man uit Oude Pekela wordt voor de kwekerij gehoord.

Scheemda: automobilist gewond

Een 21-jarige automobilist uit Winschoten is dinsdagmorgen gewond geraakt op de kruising Kolkenweg met de Hoofdweg in Scheemda. De man wilde de Hoofdweg in slaan, maar kreeg geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Scheemda. Hierdoor ontstond een aanrijding. De Winschoter is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Alteveer: vrachtwagen te zwaar beladen

Een 45-jarige chauffeur uit Alteveer is dinsdagmorgen op de Beumeesweg in zijn woonplaats bekeurd omdat zijn vrachtwagencombinatie te zwaar beladen was. De vrachtwagen woog ruim 34-duizend kg. Dit betekende een overbelading van bijna 23 procent. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: onderzoek naar mishandeling

De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een 25-jarige inwoner van Winschoten. De man is vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag mishandeld in een bedrijfspand in de buurt van het Flessingsterrein in Oude Pekela. De gewonde man kwam dinsdagmorgen aanlopen bij een bedrijf op ditzelfde terrein. Hier werd de politie gewaarschuwd. De Winschoter is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Delfzijl: gewapende overval

Een winkel aan de Waterstraat in Delfzijl is dinsdagmiddag overvallen door een nog onbekende man. De man kwam rond 16.40 uur het pand binnen en bedreigde een 41-jarige medewerkster met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Nadat de overvaller een graai in de kassa deed, ging hij er vandoor op een fiets. Een getuige zag wat er gebeurde en rende achter de overvaller aan. Op de Molenberg raakte de getuige de onbekende man kwijt. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld. De verdachte wordt omschreven als een blanke man in de leeftijd van 30 a 35 jaar. Hij droeg een parka-achtige jas en had een donkerkleurige muts op zijn hoofd. Mensen die informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: mannen aangehouden voor diefstal fiets

De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden voor diefstal van een fiets. Een vrouw uit Groningen zag dat de twee mannen op haar fiets voorbij reden. Zij probeerde ze te volgen, maar raakte ze kwijt. De gealarmeerde politie zag beide mannen vervolgens met de fiets op de Vismarkt. Daar zijn de 31-jarige man uit Apeldoorn en de 28-jarige man uit Groningen aangehouden. Beide heren zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man aangehouden voor vernielingen

Een 21-jarige man uit Lelystad is dinsdagmiddag aangehouden. De man had in een winkel in de Steentilstraat in Groningen diverse glazen vitrines vernield. Ook de ruiten van het pand moesten het ontgelden. Aanleiding is vermoedelijk onenigheid met de eigenaar van het pand. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Haren: fietser fietst tegen geparkeerde auto

Een 22-jarige fietser uit Haren is dinsdagavond gewond geraakt. De man, die verminderd gezichtsvermogen heeft, was in de Kromme Elleboog in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto aan gefietst. Hij kwam ten val en is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie.

Groningen: winkeldief aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in een supermarkt aan de Stoeldraaierstraat goederen weggenomen zonder te betalen. Een medewerker van de winkel ging achter de man aan. Hierop trok de verdachte een mes en bedreigde de winkelmedewerker. Vervolgens probeerde hij te vluchten, maar kwam hij ten val. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Kielerbocht: aantal geregistreerde voertuigen: 439, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Haren, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1947, aantal overtredingen: 150, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2839, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.