Coolworld neemt TMS N.V. over van Carrefour

16/01/2008 10:33



PR Newswire



WAALWIJK, Nederland, January 16 /PRNewswire/ -- Koeltechnisch verhuurbedrijf Coolworld, gevestigd in Waalwijk, heeft het in Brussel gevestigde TMS N.V, onderdeel van supermarktketen Carrefour, ingelijfd.

TMS is actief in nieuwbouw en onderhoud van koelcellen, koelinstallaties en klimaatbeheersing. In België is het bedrijf marktleider in 'telebeheer', het beheer op afstand van koeltechnische installaties. Op dit moment bewaakt TMS de koelapparatuur in ruim 130 gebouwen, waaronder supermarkten van Carrefour.

Met deze tweede overname binnen een half jaar onderstreept Coolworld opnieuw haar groeiambities als full-service verhuurder van koel- en vriescellen, industriële koeling en luchtbehandeling. Medio 2007 kwam de koeltechnische verhuurtak Abird van Atlas Copco in handen van Coolworld.

De kernactiviteit 'telebeheer' van TMS is een krachtige aanvulling op het full service verhuurpakket van Coolworld. Coolworld gaat beheeroplossingen van TMS binnen de landenorganisaties van Coolworld International uitrollen. Dankzij de continue monitoring van hun gehuurde installatie profiteren klanten van een nog hogere beschikbaarheid en een pro-actieve serviceverlening.

Voor de directie en het personeel van TMS zal de overname geen gevolgen hebben. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren vanuit Brussel. Naast de dienstverlening aan Carrefour zal TMS vanaf 2008 ook activiteiten kunnen ontplooien voor opdrachtgevers buiten het voormalige moederbedrijf.

Voor meer informatie kijk op: http://www.coolworld-rentals.com

Coolworld is al 15 jaar toonaangevend als full service verhuurbedrijf van

koeltechnische apparatuur, koel- en vriescellen en
luchtbehandelinginstallaties ten behoeve van de industrie, (semi-)overheid, retail, op- en overslag bedrijven en evenementen. Het is een dynamische, snel-groeiende onderneming met vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalwijk.
Voet