Politie Drenthe

Woensdag

Hoogeveen, 16-01-2008

Auto in sloot

COEVORDEN Op de N34 bij Coevorden belandde dinsdagmiddag een auto in de sloot. De 52 jr. bestuurster uit Emlichheim raakte daarbij gewond. Zij is met hulp van de brandweer uit haar auto gehaald en daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw kwam uit de richting Dalen. Net voorbij het viaduct over het Kanaal Coevorden-Zwinderen kwam ze door onbekende oorzaak met haar auto in de rechterberm. Ze probeerde te corrigeren maar verloor daarbij de macht over het stuur. Net voor een tegemoet komende vrachtauto langs schoot de auto naar de andere kant van de weg. Daar kwam de auto in de bermsloot tot stilstand. (08-104332)

Twee lichtgewonden bij verkeersongeval

ASSEN Bij een aanrijding op de kruising van de Balkenweg met de afrit uit de richting Groningen van de A-28 in Assen raakten dinsdagmiddag twee personen licht gewond. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. Een personenauto, bestuurd door een 28 jr. vrouw uit het Canadese Abbotsville reed vanaf de afrit de Balkenweg op. Daar kwam zij in botsing met twee naast elkaar over de Balkenweg rijdende personenauto. Eén van de autos werd bestuurd door een 32 jr. man, de andere door een 37 jr. man, beiden uit Assen. Door de aanrijding raakte een tweejarig kind in de auto van de vrouw licht gewond. Hij ging met zijn ouders naar een arts. Ook de 32 jr. man raakte gewond. Hij is met hulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De politie onderzoekt de toedracht. Waarschijnlijk heeft de vrouw een rood verkeerslicht genegeerd. (08-104398)

Politie houdt automobilisten aan voor rijden onder invloed

SCHOONEBEEK Op de Europaweg in Schoonebeek hield de politie dinsdagavond een 29 jr. inwoner van die plaats aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van ongeveer 2,1 promille een auto. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van 11 uur in vrijheid gesteld. De politie laat een onderzoek instellen of de man nog wel beschikt over voldoende rijvaardigheid. Eind vorig jaar is hij ook al aangehouden voor het rijden onder invloed. Toen met een bijna even hoog alcoholgehalte. (08-104438)

PATERSWOLDE De politie maakt proces-verbaal op tegen een 53 jr. inwoner van Eelderwolde. De man reed in de nacht van dinsdag op woensdag over de Hoofdweg in Paterswolde en had gedronken. Bij een politiecontrole liep hij tegen de lamp en werd aangehouden. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van ongeveer 1 promille. Met een rijverbod van vier uur is hij later in de nacht weer in vrijheid gesteld. (08-104452)

Rijbewijs ingevorderd

RUINEN Dinsdagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 38 jr. automobilist uit Hijken. De man reed met een snelheid van 143 km per uur over de N375 bij Ruinen. (80 km weg). De politie stelde deze snelheid vast met een lasergun. (08-104290)

Auto-inbraken

HOOGEVEEN In Hoogeveen is ingebroken in vier autos. In de nacht van dinsdag op woensdag in drie autos die stonden geparkeerd aan de Van Leeuwenhoekstraat (2x) en Braillehof. De buit bestond o.a. uit een op de achterbank van één van de autos liggende laptop en een tas met papieren. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een aan de Klijnsmastraat geparkeerd staande auto. Daar hoorde een buurtbewoner een klap en zag nog net een man wegrijden op een fiets met een mandje. De direct door de politie ingestelde zoekactie resulteerde helaas niet in de aanhouding van een verdachte. Wel werd op de Pottingastraat een fiets aangetroffen die mogelijk van de verdachte is. De fiets is voor nader onderzoek in beslag genomen. (08-104455)

ASSEN Dinsdag overdag zijn in Assen zes autos opengebroken. Deze stonden geparkeerd aan de Overcingellaan, de Brink, Zeemanstraat, Hofstukken, Van Riebeeckstraat en in de parkeergarage aan het Mercuriusplein. De buit bestond uit radios en navigatieapparatuur.

Winkeldiefstal

VRIES Personeel van een winkel aan de Asserstraat in Vries betrapten dinsdagmiddag twee jongens van 13 en 14 jr. uit die plaats bij het stelen van een pakje sigaretten. De jongens zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Nadat ze op het politiebureau een verklaring hadden afgelegd en hun ouders waren geïnformeerd zijn ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-104409)

EMMEN Een 31 jr. man uit Veenoord is dinsdagmorgen in een winkel aan de Weerdingerstraat in Emmen betrapt bij het stelen van twee flesjes drank. Op het politiebureau legde de man een verklaring af waarna hij in vrijheid is gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-104235)

Accordeons gestolen

ASSEN Dinsdagavond zijn uit een winkel aan de Brink in Assen drie accordeons gestolen. Omwonenden hoorden rond 22.00 uur glasgerinkel. Een etalageruit van de bewuste winkel bleek vernield te zijn. Door een gat in de ruit zijn de accordeons weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (08-104444)

Zie onze startpagina voor een bericht over de vermissing van een man uit Geeuwenbrug.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.