Gemeente Hilversum

Raadsvergadering

15 januari 2008
De gemeenteraad vergaderde op woensdagavond 9 januari 2008. De volgende onderwerpen kwamen aan de orde:

Vragenuur, gehele gang van zaken rondom jaarwisseling. Burgemeester Ernst Bakker zegde naar aanleiding van vragen van de PvdA en het CDA toe dat de incidenten rondom de jaarwisseling binnenkort met alle betrokken diensten geëvalueerd zullen worden. De resultaten van die evaluatie zullen aan de raad worden voorgelegd en worden meegenomen in het opstellen van een actieplan voor de volgende jaarwisseling. Verder komt er een volledig overzicht van de schade, die is toegebracht aan de gemeentelijke eigendommen. De gemeente denkt ook actief mee met het initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de negatieve gevolgen van Oud en Nieuw.

Vragenuur, Tergooiziekenhuizen. Het college nam een motie van de VVD over die vervolgens unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen over de Tergooiziekenhuizen. "Het college zal daarbij minimaal streven naar een Hilversumse huisartsenpost en dito apotheek en ook naar een Eerste Hulp, minimaal overdag en 's avonds, inzet van het Hilversums Zorghotel voor enkele overnachtingen en optimaal openbaar vervoer naar de Tergooi-vestiging in Blaricum", zo stond onder meer in de motie.

Advies inzake monumentenwet C. van Reneslaan 5. Met algemene stemmen werd een amendement van de PvdA aangenomen. Het bestemmingsplan zal worden aangepast aan de huidige wensen van de raad. Dat betekent dat er aan dit monument zo min mogelijk veranderd zal mogen worden.

Uitwerkingsnota Toerisme en Recreatie 'Binnenpret en Buitenkansen'. Op verzoek van de SP zegde wethouder Jan Rensen toe om te stimuleren dat ook bijvoorbeeld ouderen met een belemmering toch kunnen deelnemen aan toeristische activiteiten.

Werken aan Werk, Visie op re-integratie, strategie en aanpak. Wethouder Karin Walters beloofde naar aanleiding van vragen van de PvdA dat Hilversum zich zal aansluiten bij een onderzoek naar de doelmatigheid van de ingezette middelen, zodra blijkt dat het wel om een gedegen onderzoek gaat. Zij zal jaarlijks verslag doen van de ingezette middelen en instrumenten en er zal een beschouwing van het effect daarvan worden gegeven.