Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Waarschuwing babbeltruc Hilversum

Hilversum, 16-01-2008 o Dinsdag 15 januari kwamen er drie meldingen binnen van verdachte situaties die veel op elkaar lijken en die om een babbeltruc lijken te gaan.

Bejaarde bewoners van de Minckelersstraat, de Diependaalselaan en de Neuweg in Hilversum kregen telefonisch of aan de deur te maken met een man die zich voordeed als een werknemer van een waterbedrijf of de gemeente. De bewoners werd verteld dat er wegens werkzaamheden leidingen moesten worden gecontroleerd, dat er kans was op een gasontploffing en dat de bewoners daarom geld, sieraden en antiek moesten verzamelen en hun huis moesten verlaten. Alle drie de bewoners vertrouwden het niet en namen contact op met de politie.

Signalement: het zou gaan om twee blanke mannen van ongeveer 35 a 45 jaar, met een normaal postuur. Een van de mannen zou donkerblond haar tot op zijn schouders hebben en de andere man zou korte stekeltjes hebben.

Wanneer er iemand van een dienstverlenende instantie voor uw deur staat, vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Vertrouwt u het nog niet, vraag dan de persoon op de stoep te wachten, sluit uw deur en neem contact op met de desbetreffende instantie om navraag te doen.