Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Vogelaar opent straatvoetbaltournooi

Minister Vogelaar verrichtte gistermiddag symbolisch de aftrap van het Nationale Straatvoetbaltoernooi. Dat deed ze samen met profvoetballer Edgar Davids. De Nationale straatvoetbaldag is op 5 mei en wordt gehouden in veertig krachtwijken die de minister heeft aangewezen.

De straatvoetbaldag is een idee uit de Haagse wijk Transvaal en verder ontwikkeld met bekende voetballers zoals Edgar Davids, Ibrahim Afellay, Giovanni van Bronkhorst, Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar en Robin van Persie. De Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert het evenement.
De minister zei tijdens de aftrap in het Haagse Theater Concordia, blij te zijn met het initiatief van de voetbalprofs en bond. "Zij laten zien dat nieuwkomers en Nederlanders met niet-westerse roots veel kunnen bereiken in dit land. Ze slaan een brug naar de bewoners van de veertig wijken." Volgens Vogelaar sluit het voetbaltoernooi ook goed aan bij haar wijkenaanpak.

Het toernooi is er voor iedereen, maar het moet volgens de bewindsvrouw vooral jongeren energie geven. Ook roept zij de buurtbewoners op actief mee te doen. Niet alleen door mee te voetballen, maar ook door mee te helpen in de organisatie of als supporter.
De veertig winnaars van de nationale straatvoetbaldag van 5 mei spelen op 15 juni tijdens de finaledag om de Buurtwisselbeker. De minister wil graag met de SVBN praten over een 'follow up' van het toernooi dat volgens haar ongetwijfeld een groot succes wordt.

Minister Vogelaar praat met Edgar Davids
Minister Vogelaar in gesprek met Edgar Davids

Meer informatie:


* Site van de Straatvoetbalbond