Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 16-01-2008

Man mishandeld

BREUKELEN Op dinsdagavond 15 januari werd een man door vier mannen mishandeld. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Rond 22.15 uur liep een 23-jarige man uit Breukelen over de Stationsweg. Hij stak het fietspad over. Plotseling kwam over het fietspad een auto aanrijden, waardoor de 23-jarige man bijna werd geraakt. Als reactie gaf hij een klap tegen de auto om aan te geven dat de automobilist niet zo asociaal moest rijden. De bestuurder stopte direct en er stapten vier jongemannen uit de auto. Zij vielen de 23-jarige man aan en mishandelden hem. Toen een vrachtwagenchauffeur stopte, stapten de verdachten in hun auto en reden weg.

Het slachtoffer is door een familielid naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar is hij aan verwondingen aan zijn hoofd en hand behandeld.

Na onderzoek werd één van de verdachten, een 19-jarige jongeman uit Breukelen, kort na middernacht in Breukelen aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn drie medeverdachten wordt voortgezet.

Aan getuigen die de mishandeling hebben gezien, waaronder de vrachtwagenchauffeur, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

VREELAND De politie heeft op dinsdag 15 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur op de Provincialeweg N201 op snelheid gecontroleerd. Van 1457 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, waarvan 395 bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u hielden. De bestuurder met de meeste haast reed meer dan 50% te hard: hij reed 94 km/u.

Politie zoekt doorgereden automobilist(e) en getuige(n)ongeval

VINKEVEEN/WILNIS De politie zoekt de doorgereden automobilist(e)die betrokken was bij een ongeval op zaterdag 12 januari omstreeks 17.20 uur.

Het ongeval gebeurde toen een 22-jarige vrouw uit Amsterdam met haar auto over de Proviciale weg N212 reed in de richting van de Provinciale weg N201/Hoofdweg. De vrouw verklaarde dat zij plotseling werd geconfronteerd met een personenauto die haar op haar weghelft tegemoet kwam. Hierdoor moest zij sterk naar rechts uitwijken om een frontale botsing te voorkomen. Door de stuurreactie kwam zij in de rechterberm terecht en uiteindelijk tot stilstand in het water.

Een toevallige passant hielp de vrouw uit haar auto. De brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De vrouw bleek niet gewond te zijn. De bestuurder van de personenauto waarvoor de Amsterdamse moest uitwijken, is doorgereden. Het ongeval op de prov.weg N212 gebeurde ongeveer tussen de rotonde met de Mijdrechtse Dwarsweg en de kruising met de prov.weg N201/Hoofdweg.

De politie wil graag weten wie de bestuurder/bestuurster is van het betrokken voertuig. Bovendien zoekt de politie nog getuige(n) van dit ongeval. Zij kunnen bellen naar het politiebureau in Mijdrecht, telefoon 0900-8844.