Gezocht: meest innovatieve ondernemer rond digitale veiligheid

16/01/2008 12:30



Digibewust



Gezocht:
meest innovatieve ondernemer rond digitale veiligheid

Leidschendam, 16 januari 2008 - Ons land kent vele ondernemers en werknemers die bezig zijn om de digitale veiligheid binnen hun onderneming te verbeteren. Vanaf vandaag kunnen zij zich met hun toepassing of idee inschrijven via www.joaertsaward.nl. Daarmee maken zij kans op de Award voor meest innovatieve, digitaal bewuste ondernemer van Nederland. Deze Award draagt een jaar lang de naam van de winnaar en wordt op 12 februari aanstaande, tijdens de Europese Safer Internet Day, uitgereikt door staatssecretaris Heemskerk.

www.joaertsaward.nl
Jo Aerts is een typisch voorbeeld van innovatieve en digitaal bewuste ondernemer. Hij heeft met zijn Password Generator vele collega's geholpen veilig om te gaan met wachtwoorden. Hij won daarmee vorig jaar de naar hem genoemde Jo Aerts Award. Naar welke ondernemer wordt de Jo Aerts Award dit jaar genoemd? Via www.joaertsaward.nl kunnen ondernemers en andere werknemers hun zelfbedachte toepassing presenteren aan het grote publiek. Ook krijgen zij daar verschillende middelen aangereikt om hun toepassing te promoten onder collega's, binnen hun zakelijk netwerk, onder vrienden en familie om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. De ondernemer met de meeste stemmen wint de Award die komend jaar zijn/haar naam zal dragen.

Award ter inspiratie
"Naar dit soort toepassingen zijn we op zoek," zegt staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken. "We weten dat er ondernemers zijn die zelf een antwoord hebben op de digitale gevaren en risico's van deze tijd. Deze ondernemers willen wij graag als voorbeeld laten dienen voor andere ondernemers die moeite hebben met of opzien tegen het beveiligen van de digitale bedrijfsvoering." De Award bekroont mensen en bedrijven die op een vernieuwende, veilige en verantwoorde manier omgaan met technologie. De Award moet inspireren en op een positieve manier aanzetten tot nadenken over digitale veiligheid binnen ondernemingen. Uit eerder onderzoek van Digibewust blijkt namelijk dat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf achterloopt op het gebied van bescherming tegen virussen, gegevensdiefstal, etc.. De Award moet laten zien dat ook met simpele oplossingen de digitale beveiliging snel kan verbeteren.

Digibewust
De Award is een initiatief van Digibewust, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en Economische Zaken om het veilig gebruik van internet en andere digitale middelen bij mensen te vergroten. Eerder dit jaar lanceerde Digibewust samen met staatssecretaris Heemskerk de Digibarometer, een online test waarmee ondernemers en medewerkers in het MKB kunnen testen hoe het gesteld is met de digitale veiligheid binnen de organisatie: www.digibarometer.nl.





http://www.joaertsaward.nl

www.digibewust.nl