Bouwfonds


---

Bouwfonds plaatst Woning Dispositie Fonds

15-1-2008

Begin januari is de inbreng van circa 4.000 Nederlandse huurwoningen van Stienstra in het Woning Dispositie Fonds (WDF) van Bouwfonds Asset Management geëffectueerd. Tegelijkertijd zijn beleggers toegetreden tot het WDF. Het eigen vermogen van het fonds is geplaatst onder de grotere Nederlandse particuliere beleggers.

Het fonds belegt in Nederlandse huurwoningen in het lagere prijssegment. De beleggingsstrategie van het WDF is gericht op verkoop van de woningen na vertrek van de zittende huurders ('uitponding'). De portefeuille heeft een totale beleggingswaarde van ruim ⬠500 miljoen en is opgebouwd uit diverse transacties met woningcorporaties en institutionele beleggers. Het WDF heeft een looptijd van 7 jaar.

Voor de financiering van de beleggingsportefeuille heeft het WDF een financiering afgesloten bij ING Real Estate Finance N.V. en FGH Bank N.V. Bouwfonds Asset Management werd geadviseerd door KPMG Meijburg en Boer Hartog Hooft. Stienstra werd geadviseerd door Thuis & Partners Advocaten. De transactie is notarieel begeleid door Loyens & Loeff en Van Gent, Wolfs, Knops. Loyens & Loeff heeft ook de banken geadviseerd.

Het WDF biedt onder andere woningcorporaties, binnen de bestaande regelgeving, de mogelijkheid om woningen in te brengen. Daardoor worden middelen vrij gemaakt voor de financiering van maatschappelijke opgaven zoals herstructurering en stedelijke vernieuwing. Â
Bouwfonds Asset Management is verantwoordelijk voor het fund- en het assetmanagement van het fonds. Het property- en uitpondmanagement van de woningen is in handen van Stienstra.

---