Gemeente Goirle

Gemeente publiceert terrassenbeleid

Burgemeester en college van burgemeester en wethouders hebben op 2 oktober 2007 ingestemd met de nota Terrassenbeleid Goirle, en de daarin opgenomen 'Voorschriften voor Terrassen in de Gemeente Goirle' vastgesteld.
Terrassen bepalen mede het beeld van de openbare ruimte en hebben hierdoor invloed op de beleving en waardering van de gemeente. Om te kunnen beoordelen of terrassen in een goede samenhang met de andere functies in het openbare gebied geplaatst kunnen worden of gehandhaafd kunnen blijven, zijn voorschriften opgesteld waaraan terrassen in het openbare gebied dienen te voldoen. Deze voorschriften zijn weergegeven in de nota Terrassenbeleid Goirle. De voorschriften zijn een uitwerking van het bepaalde in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

In de nota is ook opgenomen om voor terrassen op gemeentegrond met ingang van het jaar 2008 directe belasting te heffen (precario). De tarieven van precario voor 2008 zijn vastgelegd in de Precarioverordening, die op 11 december 2007 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Voor de nota Terrassenbeleid Goirle klik hier