Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Januari

* | Parkeren bij Nij Smellinghe

Parkeren bij Nij Smellinghe

Buurtbewoners krijgen brief met afspraken

Eind vorig jaar heeft het ziekenhuis betaald parkeren ingevoerd op de eigen terreinen. Dat heeft er toe geleid dat de parkeerdruk in de woonstraten rond het ziekenhuis is toegenomen. Daar hebben buurtbewoners over geklaagd bij de gemeente. Daarom is er overleg geweest met de directie van het ziekenhuis. Er zijn afspraken gemaakt:.

- Het blijkt dat het vooral personeel van het ziekenhuis is dat in de woonstraten parkeert. De directie van het ziekenhuis zal het personeel blijven wijzen op de parkeermogelijkheden op eigen terrein (aan de achterzijde van Nij Smellinghe).

- Als het systeem voor betaald parkeren door storingen niet werkt, gaan de slagbomen bij de in- en uitgang van het terrein open. Zo voorkomen we extra overlast.

- Er worden nog geen aanvullende maatregelen genomen. Er is een gewenningsperiode afgesproken van een half jaar. Als daarna nog sprake is van structurele overlast bekijkt de gemeente met bewoners en belanghebbenden welke extra maatregelen eventueel nodig / mogelijk zijn.

- De politie blijft in de omliggende buurten opletten of extra parkeerdruk leidt tot verkeersonveilige of andere onacceptabele situaties.

De bewoners in de straten rond het ziekenhuis krijgen binnenkort nog een brief van de gemeente waar deze afspraken in staan.