Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 16-01-2008

Rijden onder invloed

ZEIST- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 01.20 uur werd de 24-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op Het Rond. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 775 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Geef dieven geen gelegenheid, fiets en tuin op slot!

DE BILT/BILTHOVEN - In de afgelopen maand hebben er in De Bilt en Bilthoven tien mensen aangifte van fietsendiefstal gedaan. Opvallend is dat deze fietsen worden gestolen uit tuinen die niet goed zijn afgesloten.

Tuindeur en schuur op slot

Om het stelen van fietsen uit schuren of tuinen te voorkomen, adviseert de politie tuinen en schuurdeuren goed af te sluiten. Zet bij voorkeur uw fiets ook in een afgesloten tuin of schuur op slot. Hoe moeilijker u het dieven maakt, des te beter. Zorg bovendien voor een goede verlichting rondom uw woning. Een lamp met tijdschakelaar kan uitkomst bieden. Dieven slaan echter niet alleen in het donker toe. Op klaarlichte dag worden er ook fietsen gestolen, vooral uit tuinen en rondom het huis!

Bel 112

Ziet u dat er een fietsendiefstal gepleegd wordt? Onthoud goed het signalement van de persoon (kleding, haardracht, vervoermiddel) en bel direct het alarmnummer 112. Dit geldt ook wanneer u een verdachte situatie ziet. Staat er in de tuin van uw buren een verdacht persoon en kijkt hij schichtig om zich heen? Bel in dit geval ook direct 112.