Persberichten stad Utrecht, 12.35 uur

Utrecht, 16-01-2008

Derde betrokkene aangehouden steekincident Twijnstraat

(Zie persberichten stad Utrecht d.d. 09-01-2008: Lastige klant steekt en d.d. 11-01-2008Twee mannen aangehouden na steekincident) UTRECHT- In het onderzoek naar het steekincident bij een café aan de Twijnstraat is vrijdag 11 januari een derde aanhouding verricht. Op verdenking van betrokkenheid is een 24-jarige inwoner van Culemborg aangehouden. De politie heeft een verklaring van de man opgenomen. Daarna is de verdachte betrokkene weer in vrijheid gesteld.

Dinsdagvond 8 januari ontstond rond 19.00 uur een vechtpartij tussen drie mannen en de eigenaar. De eigenaar, een 50-jarige man, raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelde direct een onderzoek in en hield woensdag 9 januari twee verdachten, een 37-jarige man uit Amersfoort en een 39-jarige man uit Utrecht, aan. Zij zijn in verzekering gesteld.

De vermoedelijke dader van het steken, de Utrechter, zit nog vast en is door de Rechter-Commissaris 14 dagen in bewaringgesteld. De andere betrokkene is in het weekend naar huis gestuurd. Het onderzoek naar het steekincident duurt nog voort.

17 Overlastplegers aangehouden UTRECHT - De laatste tijd ontving de politie diverse klachten over overlast in en rondom Hoog Catharijne. De politie hield daarom dinsdag een speciale actie om de overlast van drugsgebruikers, alcoholisten en daklozen aan te pakken.

In totaal werden 17 personen aangehouden voor met name APV-overtredingen, zoals het gebruik van harddrugs, of het treffen van voorbereidingen om te gebruiken, groepsvorming en bedelen. Een persoon kreeg een nieuwe gebiedsontzegging en een verdachte die al een gebiedsontzegging had, werd aangehouden omdat hij zich niet aan de voorwaarden van zijn gebiedsontzegging hield. Verder nam de politie diverse messen in beslag en vijf wikkels c.q. bolletjes met als vermoedelijke inhoud cocaïne.

Vrouw van geld beroofd

UTRECHT- Op dinsdagavond is een vrouw aan het Zandpad beroofd van haar geld.

Een 32-jarige vrouw uit Polen liet rond 18.50 uur een man binnen bij haar woonboot aan het Zandpad. In de boot bedreigde hij haar en beroofde haar van een geldbedrag. Daarna verliet hij de boot en rende weg.

De verdachte was een licht getinte man van ongeveer 30-35 jaar. Hij heeft een opvallend smal postuur, smal gezicht, is tussen de 1.75m en 1.85m en heeft een stoppelbaardje. De man droeg een zwarte jas, een zwarte muts en een grijze sweater voorzien van een capuchon. Hij liep in de richting van de Betonbuurt.

Heeft u informatie over deze zaak, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT- Door de politie is op dinsdag 15 januari een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 10.20 uur een onderzoek ingesteld in een pand aan de Proostwetering. Daar troffen de agenten een hennepkwekerij aan. Een gedeelte van de planten was kennelijk onlangs geoogst, maar wel stonden er nog ongeveer tachtig stekjes. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In het pand bevonden zich geen personen.

In de loop van de middag melden zich twee mannen, 35 en 38 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Maarssen, op het politiebureau. Zij verklaarden betrokken te zijn bij de hennepkwekerij. Het tweetal werd aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.