Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Gouden KNHS-speld voor Piet den Hartog

16/01/2008

Utrecht, 16 januari 2008
Tijdens de KNHS Jaarhuldiging in het auditorium van Rabobank Nederland is veterinair Piet den Hartog (Borculo) onderscheiden met de gouden KNHS-speld. De 79-jarige Den Hartog ontving de hoogste onderscheiding van de KNHS voor zijn vele verdiensten op nationaal en internationaal niveau.

Den Hartog is sinds zijn veterinaire studie in een groot aantal bestuurlijke en uitvoerende functies nauw betrokken bij de paardensport. Zo hanteerde hij de voorzittershamer van de Utrechtse Studentenrijvereniging Pegasus en de Hamelandse Ruiters in Geesteren. Den Hartog, die van oktober 1955 tot januari 1994 als praktiserend dierenarts werkzaam was in Borculo, behoorde tot een van de oprichters en bestuursleden van de bekende veulenveiling in dit Gelderse dorp. De nog altijd fitte Den Hartog vervulde een aantal jaren de functie van veterinair adviseur van het KWPN en de KNHS en maakte deel uit van diverse nationale en internationale veterinaire commissies. Hij was als team-en wedstrijdveterinair zeer betrokken bij de internationale twee-en vierspansport. Zo is hij al 21 jaar betrokken bij de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn, eerst als FEI veterinair en later als lid van de jury d'appel. Den Hartog maakt tijdens het WK vierspannen in Beesd dit jaar ook deel uit van de Appeal Committee.
Den Hartog is nog altijd actief in de paardensport als organisator van de slipjacht van de Koninklijke Jachtvereniging in Geesteren/Borculo en als mede-auteur van het door de KNHS uitgegeven boek EHBO paard.

Bron: KNHS/CVT

Piet den Hartog kreeg de welverdiende KNHS onderscheiding ©Pixelphot