SP gaat in 2008 afstand in ledental met CDA en PvdA verder verkleinen

16/01/2008 13:03



SP



In vergelijking met een jaar geleden handhaaft de SP haar positie als derde partij van Nederland, gemeten naar ledenaantal. Alleen CDA en PvdA zijn nog groter. De SP rekent er op over heel 2008 opnieuw een substantiële ledengroei te realiseren en zo de afstand tot CDA en PvdA verder te verkleinen. Over de laatste vijf jaar is de SP veruit de snelst groeiende partij van Nederland.

Over heel 2007 daalde het ledental van de SP licht, met iets minder dan 1 procent: van 50.740 leden op 31 december 2006 naar 50.238 op 31 december 2007. De lichte daling werd veroorzaakt door het voorrang geven aan de introductie van nieuwe leden in de partij boven extra werving, alsmede door het tumult dat afgelopen zomer ontstond rond de inmiddels vertrokken senator Yildirim en enkele ontevreden raads- en Statenleden.

De nieuwe ledenwerfcampagne 'Nu is de tijd' (met muziek van Bob Fosko en Dave Berry) lijkt een succes. Op dit moment is de bij de campagne horende viral movie (waarin Jan Marijnissen opnieuw een komische hoofdrol speelt) al meer dan een half miljoen keer bekeken. Dit leidt tot nieuwe ledenaanwas: in de eerste weken van de campagne meldden zich enkele honderden nieuwkomers aan.





http://www.sp.nl