Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

VSN wint Medisch Contact communicatieprijs

De Vereniging Spierziekten Nederland heeft de Medisch Contact Communicatieprijs gewonnen. Afgelopen dinsdag kreeg de VSN de trofee uitgereikt en een cheque van 2000 euro voor het project 'De patiënt als informatiedrager'. Het project werd samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) uitgevoerd. De VSN dankt iedereen die aan het project heeft meegewerkt en iedereen die op het project gestemd heeft.

Er waren voor de prijs 77 projecten ingezonden. Vier projecten werden tenslotte genomineerd. Het VSN-NHG project kreeg de hoogste waardering van de vakjury. Ook kreeg het project de meeste stemmen op internet (35 procent). Meer over het project kunt u lezen in een eerder nieuwsbericht.

Volgens de jury kan de huisarts niet alles weten en is het goed dat de relatie tussen huisarts en patiënt, die na een vaak moeizaam en elders tot stand gekomen diagnose onder druk kan staan, door de informatie van de patiënt wordt hersteld. De gekozen oplossing is volgens de jury ook bij andere zeldzame ziekten prima toepasbaar. 'Een patiëntenbeweging die dit bedenkt en opzet, is echt volwassen en verdient de eerste prijs', aldus het juryrapport.

Juryrapport en video-opnames van de uitreiking zijn te vinden op de website van Medisch Contact.
16 januari 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400