Gemeente Bernheze


Spaarlampenactie gemeente Bernheze

spaarlamp

U kunt uw energieverbruik voor de verlichting halveren door alle lampen in uw huis die meer dan drie kwartier per dag branden, te vervangen door spaarlampen. Om u een handje te helpen bij uw zuinige energieverbruik, start de gemeente een spaarlampenactie.

Klimaatbeleid

De gemeente Bernheze voert een actief beleid om de CO2 uitstoot te verminderen en het energieverbruik terug te dringen. Door dit beleid is onze gemeente op nummer drie van de ranglijst van klimaatvriendelijke gemeentes geëindigd. Een van de onderdelen van ons beleid is het bevorderen van het gebruik van spaarlampen. Spaarlampen verbruiken ruim vijf keer minder stroom dan een gewone gloeilamp en gaan twaalf keer langer mee. Er kan dus een aanzienlijke energiebesparing mee worden gerealiseerd.

De actie

Binnenkort starten we met een spaarlampenactie. Dit houdt in dat wij onze inwoners financieel tegemoet komen bij de aanschaf van spaarlampen. Als u van 18 januari tot en met 9 februari 2008 bij BoerenBond in Heesch of Hubo Doe-Het-Zelf Ketelaars in Nistelrode drie spaarlampen aanschaft, krijgt u een vierde Philips Genie 8 of 11W spaarlamp gratis van de gemeente. De actie geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee!