Gemeente Bernheze


Gratis huisbezoek om schulden te voorkomen

Optimisd, de Intergemeentelijke sociale dienst van de gemeenten Bernheze, Schijndel, Sint Michielsgestel en Veghel, voert het Project Preventieve Bewustwording Armoede uit.

Het project heeft als doel armoede binnen huishoudens te voorkomen of de mensen leren ermee om te gaan. Tijdens huisbezoeken worden tips en advies gegeven om te voorkomen dat er schulden worden gemaakt die een probleem kunnen worden in een gezin.

De uitvoering van het project heeft Optimisd mede opgedragen aan medewerkers van bureau IDG Sociaal Advies. Zij gaan - namens Optimisd
- op huisbezoek. Houdt u er rekening mee dat medewerkers van het project tijdens een huisbezoek een overzichtje maken van uw inkomsten en uitgaven? Met dat overzichtje kunnen zij u tijdens het bezoek informatie geven over hoe u uw inkomsten en uitgaven kunt bijhouden. Zij bekijken met u welke uitgaven de belangrijkste zijn en of u gebruik maakt van financiële ondersteuning. Zij geven u daarover advies.

De huisbezoeken en adviezen die u krijgt zijn gratis. Dus als u graag een huisbezoek of advies wilt hebben, dan kunt u zelf contact opnemen met (uw klantmanager bij) Optimisd, Frisselsteinstraat 6, Veghel telefoon (0413) 75 03 90 op werkdagen van 9.00 tot 10.00 uur of door een e-mail te sturen naar schuldhulp@optimisd.nl. U kunt ook contact opnemen met IDG Sociaal Advies, telefoon (0486) 45 35 56 of (06) 45 10 4 134 of via info@idgsociaaladvies.nl.