Dienstenbond CNV

Nieuws

16 januari 2008

Werkgevers wonenbranche doen eindbod voor cao

Na een radiostilte van ruim een maand hebben de werkgevers in de Wonenbranche, verenigd in de CBW, een eindbod gedaan voor de nieuwe cao. CNV Dienstenbond betreurt het dat de onderhandelingen geen beter resultaat hebben opgeleverd, maar vindt het goed dat er nu duidelijkheid is en legt het eindbod ter stemming aan de leden voor.

Na de laatste onderhandelingen op donderdag 6 december heeft CNV Dienstenbond zijn leden laten weten dat het cao-overleg in de Wonenbranche dreigde te stranden op het loonbod van werkgevers. Werkgevers boden 2,75% per 1 april 2008 en 3% per 1 januari 2009. Met name dat loonbod voor 2008 was te laag en moest in de ogen van CNV Dienstenbond ook 3% zijn. Hierdoor dreigde er geen cao tot stand te komen. Het CBW zag geen mogelijkheden om het loonbod voor 2008 te verbeteren, maar stelt het wel op prijs dat er een cao komt. Daarom heeft het CBW nu een eindbod gedaan.

CNV Dienstenbond blijft ontevreden over het loonbod 2008 van het CBW. Wat de overige voorstellen betreft is CNV Dienstenbond wel tevreden. De bond vindt het eindbod daarom te goed om naast zich neer te leggen en legt dit daarom ter stemming aan zijn leden voor. Indien een meerderheid van de leden instemt met het eindbod, komt er alsnog een cao tot stand. Als een meerderheid het eindbod afstemt, verwacht de bond niet door onderhandelingen tot een beter resultaat te komen en moet er met acties rekening gehouden worden.

De tekst van het eindbod staat op de speciale wonenpagina op deze site. Kijk bij Nieuws/Handel/Wonen.

In de Wonenbranche werken 40.000 medewerkers. Zij werken o.a. in meubel- en woningtextielwinkels, bij woningstoffeerbedrijven, in keuken- en badkamerwinkels, leggen parket, leveren meubels of werken in de magazijnen. CNV Dienstenbond sluit al langere tijd de cao af voor deze groep werknemers. De huidige cao loopt af op 31 december 2007 .