Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 16 januari 2008

Excellentie en diversiteit in Amsterdam

UvA en VU starten Amsterdam University College

Gepubliceerd op 16 januari 2008

De Colleges van Bestuur van de UvA en de VU zijn van plan gezamenlijk een nieuw instituut op te richten: het Amsterdam University College (AUC). Het AUC is een hoogwaardige (honours), brede (interdisciplinaire), Engelstalige en sterk op academische vaardigheden gerichte liberal arts and science bacheloropleiding, met een grote internationale aantrekkingskracht.

Het AUC zal onderwijs aanbieden dat gekenmerkt wordt door een sterke interdisciplinaire inslag met veel mogelijkheden voor studenten om zich op bèta-gerelateerde onderwerpen te concentreren. Binnen het onderwijs wordt gewerkt met verbindende thema's die direct samenhangen met belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken. In het curriculum zullen diversiteit en excellentie binnen een internationale en interculturele context een prominente rol spelen, waarbij volop gebruik gemaakt zal worden van de multiculturele context die de stad Amsterdam biedt.

AUC-studenten zijn ambitieus, gemotiveerd en internationaal georiënteerd. De voertaal van deze topopleiding is Engels. De opleiding beoogt toegang te bieden tot masterstudies aan gerenommeerde universiteiten wereldwijd. De bedoeling is dat het instituut in september 2009 haar deuren zal openen.
Bron: UvA Persvoorlichting