Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 16 januari

Automobiliste gewond bij kopstaart aanrijding

Oldenzaal

Een 25-jarige automobiliste uit Hengelo is op dinsdag 15 januari gewond geraakt bij een kopstaart aanrijding op de Hengelosestraat in Oldenzaal.

Op dinsdag 15 januari reed omstreeks 08.30 uur een 25-jarige automobiliste uit Hengelo over de Hengelosestraat in Oldenzaal komende uit de richting van de Ossenmaatstraat. Voor haar in diezelfde richting reed een 47-jarige automobiliste uit Deurningen. Toen de 47-jarige uit Deurningen moest remmen kon de 25-jarige uit Hengelo niet op tijd stoppen en reed daarop tegen de achterzijde van de auto van de 25-jarige.

Bij de aanrijding raakte de 25-jarige Hengelose gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (08-006384)

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Hellendoorn

Een 11-jarige jongen uit Hellendoorn raakte dinsdag 15 januari gewond, toen hij met zijn fiets in aanrijding kwam met een 34-jarige automobiliste uit Luttenberg.

Op dinsdag 15 januari werd omstreeks 08.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist op de Luttenbergerweg in Hellendoorn. Ter plaatse bleek, dat een 11-jarige jongen met zijn fiets over de Luttenbergerweg reed, komend vanaf het centrum van Hellendoorn. Op een gegeven moment wilde de jongen linksaf slaan. Hij zag daarbij een tegemoetkomende, 34-jarige automobiliste uit Luttenberg over het hoofd. De automobiliste kon niet meer tijdig remmen en een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakte de 11-jarige Hellendoorner gewond. Hij werd met onbekend letstel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo, waar hij werd opgenomen. (08-006412)

Aanhouding vanwege vernielen hectometerpaaltje

Haaksbergen/Enschede

Een 14-jarige jongen uit Enschede werd dinsdag 15 januari aangehouden, omdat hij een hectometerpaaltje vernield heeft aan de Enschedesestraat in Haaksbergen.

Op dinsdag 15 januari meldde een getuige omstreeks 12.20 uur dat een groepje jongeren langs de Enschedesestraat vanaf Haaksbergen richting Enschede liep. Eén van de jongeren trok een hectometerpaaltje uit de grond en gooide deze in de sloot. Op de Haaksbergerstraat in Enschede troffen agenten een groepje van vier jongeren aan dat voldeed aan het door de melder opgegeven signalement. Uit een gesprek met de groep bleek, dat twee jongens waren gevlucht bij het zien van de politie. Na telefonisch contact door de aangetroffen jongeren, kwamen deze twee zich ook melden. Eén van hen, een 14-jarige Enschedeër, bleek verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van het paaltje.

De 14-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd, kon hij door zijn ouders worden opgehaald. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en hij wordt overgedragen aan Justitie. (08-006513)

Duo naar ziekenhuis na aanrijding

Almelo

Twee Almelose vrouwen van 19 en 16 jaar raakten dinsdag 15 januari gewond, toen zij in hun auto van achteren werden aangereden door een 20-jarige plaatsgenoot op de kruising van de Boddenstraat en de Brugstraat in hun woonplaats.

Op dinsdag 15 januari werd omstreeks 15.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee auto's op de kruising van de Boddenstraat en de Brugstraat in Almelo. Ter plaatste bleek dat twee vrouwen uit Almelo van 19 en 16 jaar in een auto over de Boddenstraat reden. De 19-jarige bestuurster remde af, omdat zij voetgangers op het zebrapad voor wilde laten gaan. Een achteropkomende, 20-jarige automobilist uit Almelo, remde te laat en reed het duo van achteren aan.

Beide vrouwen raakten bij de aanrijding gewond. Zij werden per ambulance met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De auto van de 20-jarige Almeloër werd in beslag genomen, omdat het voertuig niet verzekerd bleek te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-006598)

Man gewond op straat aangetroffen

Almelo

Een 49-jarige Almeloër werd dinsdagavond gewond aangetroffen op de kruising van de Violierstraat en de Brouwerijstraat in zijn woonplaats. Vermoedelijk reed een 34-jarige Almeloër de op straat liggende man aan.

Dinsdagavond 15 januari werd omstreeks 23.40 uur gemeld dat een man gewond op straat lag op de kruising van de Violierstraat en de Brouwerijstraat in Almelo. Ter plaatse troffen agenten een gewonde man aan, die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De agenten spraken met een 34-jarige Almeloër. Hij vertelde dat hij met zijn auto over de Violierstraat reed, komend vanuit de richting van de Rietstraat. Ter hoogte van de kruising met de Brouwerijstraat is de rechter rijbaan van de Violierstraat afgesloten in verband met werkzaamheden. Om bij zijn woning te komen passeerde de 34-jarige echter de afzetting en reed zodoende tegen het verkeer in. De man verklaart na het passeren van de afzetting iets op de rijbaan te hebben zien liggen. Hij remde, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 34-jarige is uitgestapt en zag toen dat op de weg een persoon lag.

Het slachtoffer, een 49-jarige Almeloër, werd met onbekend letstel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen. De 34-jarige automobilist uit Almelo werd voor een verklaring meegenomen naar het politiebureau, omdat hij tegen het verkeer in is gereden op de Violierstraat en daarmee een verkeersonveilige situatie veroorzaakte. Tegen de 34-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de man het politiebureau weer verlaten.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (08-006737)

Twee mannen aangehouden voor metaaldiefstal

Oldenzaal

Twee Enschedeërs van 41 en 32 jaar werden dinsdagavond 15 januari aangehouden, omdat zij verdacht worden van diefstal van metalen vanaf een terrein aan de Parallelweg in Oldenzaal.

Op dinsdag 15 januari deed een 47-jarige man uit Enschede aangifte, omdat bij een afgebrand bedrijfspand aan de Parallelstraat in Oldenzaal metalen waren gestolen. De man, eigenaar van het terrein, vermoedde dat de daders nog terug zouden komen. Surveillerende agenten hielden toezicht op het terrein aan de Parallelweg. Omstreeks 21.45 uur troffen agenten een tweetal mannen op het terrein aan. In de omgeving van het terrein werd de auto van de mannen, met daarin verschillende inbrekerswerktuigen, aangetroffen.

Beide mannen, een 41-jarige en een 32-jarige Enschedeër, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-0006709 / 08-006612)

Man aangehouden wegens oplichting

Oldenzaal

Een 30-jarige man uit Hengelo werd dinsdag 15 januari aangehouden, omdat hij een 53-jarige vrouw uit Oldenzaal heeft opgelicht.

Op donderdag 18 oktober deed een 53-jarige vrouw uit Oldenzaal aangifte van oplichting. Zij vertelde dat zij voor de aanschaf van een nieuwe brommer een geldbedrag had betaald aan een man uit Hengelo. Zij heeft het voertuig echter nooit ontvangen.

Na onderzoek hield de politie op dinsdag 15 januari een 30-jarige Hengeloër aan. De man werd verhoord op het politiebureau, waarna hij weer in vrijheid gesteld kon worden. Tegen de 30-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt doorverwezen naar Justitie. (07-135629)

Politie zoekt getuigen inbraak

Nijverdal

Op zondag 6 januari ontdekte een eigenaar van een bedrijf aan de Hancateweg West in Hellendoorn dat er was ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zondag 6 januari deed een 52-jarige man uit Lemele aangifte van inbraak bij een bedrijfspand aan de Hancateweg West in Hellendoorn. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen zaterdagmiddag 5 januari omstreeks 12.00 uur en zondag 6 januari omstreeks 15.45 uur. Vanuit het pand zijn verschillende goederen weggenomen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk tussen zaterdagmiddag 5 januari en zondag 6 januari iets verdachts gezien hebben in de buurt van het bedrijf aan de Hancateweg West in Hellendoorn. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de politie Twente - afdeling Hellendoorn via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-002514)

tel.: 053-4555588


---- --