Gemeente Vlaardingen


Inspraak Maasvlakte 2

16 januari 2008

De gemeenten Rotterdam en Westvoorne en de ministeries van Verkeer en Waterstaat en LNV organiseren inspraak over de plannen voor Maasvlakte
2.

De belangrijkste onderdelen zijn: een bestemmingsplan dat als leidraad gaat dienen voor de inrichting en het gebruik van Maasvlakte 2, ontwerp-vergunningen voor de landaanwinning, de zandwinning op de Noordzee, en ontwerp vergunningen in verband met natuurbescherming.

De aanleg van Maasvlakte 2 (en de bijbehorende natuurcompensatie) is één van de deelprojecten van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam. Naast het doel de mainport van Rotterdam te versterken, heeft het project ook tot doel de leefbaarheid in de regio te verbeteren. Om die reden worden er ook 750 hectare natuur- en recreatiegebied ontwikkeld en worden er projecten uitgevoerd in het kader van Bestaand Rotterdams Gebied (aanleggen van rivierparken bijvoorbeeld). De werkzaamheden beginnen in 2008. De eerste fase is uiterlijk in 2013 gereed.

Inzage en reageren
De documenten staan op internet (www.mainport-pmr.nl, kies Nieuws) en liggen met ingang van 4 januari gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis (Westnieuwland 6).

U kunt tot 14 februari zienswijzen indienen:

* Schriftelijk: Inspraakpunt, Ontwerpvergunningen aanleg Maasvlakte 2, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag (geef aan op welk document u reageert).

* via internet: www.inspraakpunt.nl

* mondeling: op een van de informatie-avonden.

Informatieavonden in de omgeving van Vlaardingen:
* maandag 28 januari: Hoek van Holland

* dinsdag 29 januari, Rotterdam (Kasteel van Sparta)

Meer informatie: www.mainport-pmr.nl of het Inspraakpunt, (070) 351 96 02.