Gemeente Bussum

Milieuraad Bussum van start

Per januari is de Milieuraad van de gemeente van start gegaan. De Milieuraad bestaat uit 12 betrokken inwoners van Bussum. Zij gaan de gemeente adviseren over onderwerpen op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid van de woonomgeving.

Met de instelling van de Milieuraad gaat de wens van de gemeente in vervulling om de Bussumse bevolking nauwer te betrekken bij het gemeentelijk milieubeleid.

Afgelopen zomer deed de gemeente een oproep aan inwoners van Bussum om zich te melden als kandidaatlid. Meer dan dertig mensen meldden zich. Mensen met heel uiteenlopende achtergronden en specifieke interesses, maar met een gemeenschappelijke drijfveer: de gemeente scherp houden als het gaat om milieubeleid. De woonomgeving, natuurbehoud, energiegebruik, geluid- en lichthinder, milieueducatie: allemaal onderwerpen waarover de Milieuraad de gemeente kritisch zal gaan volgen. En waar hij ook ongevraagd advies over kan uitbrengen aan de gemeente.

De milieuwethouder

Gerard Boekhoff, milieuwethouder in Bussum, is blij met de nieuwe aanwinst. "Ik was verrast door de grote belangstelling. En zeer tevreden over het niveau van de kritische vragen en ideeën die in de eerste bijeenkomsten over tafel gingen. Ik verwacht dat we niet alleen terecht kunnen met adviesvragen aan de Milieuraad, maar dat we ook flink aan het werk kunnen met de onderwerpen die de raad zelf zal aankaarten. En zo hoort het ook. We gaan nog veel van de Milieuraad horen", aldus Boekhoff.

Goede ideeën

De Milieuraad lanceert in de toekomst een website met daarop verslag van de werkzaamheden. Inwoners kunnen op de site hun mening inbrengen. De Milieuraad is nu al bereikbaar per mail op milieuraad@bussum.nl en nodigt alle inwoners van Bussum uit om met ideeën op het gebied van milieu te komen.