Gemeente Beuningen


Centrum Beuningen positief beoordeeld
Vorig jaar heeft de gemeente Beuningen samen met Stichting Perspectief, politie en Standvast Wonen een enquête gehouden onder bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum van Beuningen. De vraag was: hoe ervaart u de leefbaarheid in het centrum?

Positief beeld
Uit de enquête is gebleken dat bewoners, ondernemers en bezoekers over het algemeen positief zijn over het centrum. Men is zeer tevreden over het winkelaanbod in het centrum. Ook over het aanbod van restaurants en de indeling van het centrum zijn de ondervraagden positief. Alleen de uitgaansgelegenheden werden negatief beoordeeld.

Aandachtspunten
Er wordt hinder ondervonden van het geluid van scooters en overig verkeer. Ook is gebleken dat er te vaak zwerfvuil in het centrum is, er slechte parkeermogelijkheden zijn en dat er overlast is van hondenpoep en -plas. Tot slot vinden bewoners, bezoekers en ondernemers dat de politie te weinig zichtbaar aanwezig is.

Aanpakken van verbeterpunten
De gemeente gaat samen met de Stichting Perspectief, politie en Standvast Wonen maatregelen treffen, die het centrum nog leefbaarder moeten maken. In vergunningen worden bijvoorbeeld extra bepalingen opgenomen over zwerfvuil. Ook wordt er vaker handhavend opgetreden om zo de geluidsoverlast te verminderen.

Rapport inzien
U kunt de eindrapportage van de enquête inzien, door een afspraak te maken bij de afdeling Veiligheid, tel. 024-6780800.