Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 16 januari 2008

---

Hillegom Politie houdt verdachte aan van winkelovervallen
De politie heeft een 38 jarige man uit Hillegom aangehouden op verdenking van gewapende overvallen op winkels in het centrum van Hillegom. De verdachte overviel op maandag 31 december 2007 een slijterij, op maandag 7 januari een dierenwinkel en maandag 14 januari een schoenenwinkel.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek, onder meer met experts van de recherche, om ervoor te zorgen dat de dader gepakt zou worden. Teamchef Peter Koot licht toe: "Het is logisch dat de impact van deze drie overvallen groot was in een dorp als Hillegom. Daarom hebben we alles op alles gezet om de dader te pakken te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze aanhouding een einde hebben gemaakt aan de reeks overvallen".

Omdat de overvaller iedere keer op maandag zijn slag sloeg besloot de politie afgelopen maandag 14 januari in burger te posten in het winkelcentrum. Strategische plaatsen werden ingenomen. Toch kwam rond 17.15 uur de melding dat er wederom een overval op een winkel had plaatsgevonden. Binnen drie minuten na de melding waren agenten te plaatsen, maar was de verdachte alsnog gevlogen.

De politie zette het onderzoek naar de verdachte voort. Naast het opnemen van de aangifte werden veel getuigen gehoord zodat het signalement van de man bekend werd. Deze kwam overeen met het signalement dat van eerdere overvallen opgesteld was. Ook werden beveiligingscamera's bekeken en daarop bleek de verdachte te zien te zijn. Aan de hand van deze beelden en het signalement is de politie de verdachte op het spoor gekomen. Dinsdagavond 15 januari werd de verdachte in zijn woning aangehouden.

De verdachte is in verzekering gesteld en zal zich binnenkort moeten verantwoorden aan justitie.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326