Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 011

datum: 16 januar i 2008

Voorlopig ontwerp voor gebouw op lokatie 'De Witte'

Het college heeft het voorlopig ontwerp voor de lokatie 'De Witte' op de hoek van de Stadsring/Utrechtseweg vrijgegeven voor inspraak. Het ontwerp is van donderdag 24 januari tot en met woensdag 5 maart 2008 in te zien en men heeft de mogelijkheid te reageren op het ontwerp. Het gebouw past in de eerder vastgestelde ontwikkelingsvisie voor Zonnehof/ Nederberg. Omdat het gebouw hoger is dan toegestaan in het nu geldende bestemmingsplan, volgt nog een zogenaamde artikel 19.2 WRO-procedure.

In deze vrijstellingsprocedure kan het college onder bepaalde voorwaarden vrijstelling verlenen om af te wijken van het bestemmingsplan. Met de vrijstelling kan dan de bouwvergunning verleend worden. Afhankelijk van de inspraakreacties op het ontwerp zal het college deze procedure halverwege april 2008 starten. De ontwikkelaar Van Hoogevest organiseert voor belangstellenden nog een inloopavond. Informatie daarover komt van Van Hoogevest.

Het gebouw is ontworpen door Jo Coenen in opdracht van ontwikkelaar Van Hoogevest. Het is een markant gebouw, passend bij de gebouwen aan de Stadsring. Onder het gebouw bevindt zich een ondergrondse parkeergarage. Het gebouw heeft vier bouwlagen, waarvan de eerste drie volledige bouwlagen bedoeld zijn voor kantoorruimte. De vierde bouwlaag die iets terugligt, zal twee penthouses herbergen. De hoogte van het gebouw bedraagt bijna 16 meter.

Het ontwerp is tot stand gekomen in nauw overleg met stedenbouwkundige Hans Ruijssenaars. Ruijssenaars was ook nauw betrokken bij de ontwikkelingsvisie voor Zonnehof/Nederberg. Deze visie is enkele maanden geleden door de gemeenteraad vastgesteld. Het ontwerp van het gebouw is ook positief beoordeeld door de welstandscommissie. Het ontwerp kan ingezien worden bij de Informatiewinkel op het Stadhuisplein.

Informatie: Björn Hählen, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 48 95, e-mail bor.hahlen@amersfoort.nl.

Op het moment dat dit persbericht is verzonden, was nog geen beeld beschikbaar. Donderdag 17 januari is dat beeld er wel. Geïnteresseerden kunnen bellen als zij dit alsnog willen ontvangen.


---

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 16 januari t/m vrijdag 25 januari 2008

Donderdag 17 januari
08.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt het thema-ontbijt van de Kamer van Koophandel en De Alliantie. Het thema van deze bijeenkomst is een onderzoek naar het combineren van wonen en werken. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de Nieuwjaarslunchbijeenkomst van de VNG Bestuursstructuur. Locatie: Koningin Marialaan 15-17 te Den Haag.

13.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de netwerkbijeenkomst van Techniek Gilde Eemland, een bijeenkomst waar onderwijs en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Locatie: ROC ASA SBBO, Clarenburg 1 te Leusden.

Vrijdag 18 januari

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is aanwezig bij de opening van de tentoonstelling van werken van kunstvervalser Geert Jan Jansen en neemt een valse Mondriaan in ontvangst die wordt aangeboden aan het museum het Mondriaanhuis. Locatie: Back BV, Amsterdamseweg 14a te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan de nieuwjaarswandeling in Park Randenbroek Locatie: De vijver achter Huize Randenbroek, Heiligenbergerweg 113 - 2 te Amersfoort.

Zaterdag 19 januari
17.00 uur
Wethouder Kruyt opent het wijkmuseum Soesterkwartier. Locatie: Wijkwinkel, Noordewierweg 167 te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Hekman is te gast bij het AM Senselab.
Locatie: Enkaterrein te Ede.

Zondag 20 januari
14.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het garageconcert van Het Lodewijk Schommel Dansorkest. Locatie: Garage Kreijne Midland, Zevenhuizerstraat 44 te Hoogland.

15.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de Kick-off 2008 van Gym XL & A-Dance waar topturner Jeffrey Wammes een demonstratie geeft. Locatie: Van Bekkumhal, Heideweg 55 te Hooglanderveen.

Maandag 21 januari
16.30 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst preventief ViA. Locatie: GGD Eemland, Zonnehof 10 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Luchtenveld bezoekt het openingsfeest van jongeren ter gelegenheid van de plaatsing van een overkapping bij een jongerenontmoetingsplek Schothorst. Locatie: ontmoetingsplek in Park Schothorst tussen de Schothorsterlaan en Le Corbusierstraat, Stadspark Schothorst/Zielhorst te Amersfoort.

Woensdag 23 januari

09.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de conferentie "Wij kunnen het maken" van het Platform EnergieTransitie Gebouwde Omgeving 2008. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

12.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de stakeholder meeting "Stedelijkheid en Europa". Locatie: Nicis Institute, Laan van Nieuw Oost Indië 300 te Den Haag.

Donderdag 24 januari

16.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt de afscheidsbijeenkomst van Anja van Gorsel, grondlegger van PublicSpirit. Het symposium 'Waar een wil is is een wijk', gaat over prachtwijken en krachtwijken. Locatie: Fort Voordorp te Groenekan.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans en wethouder Van 't Veld nemen deel aan de officiële opening van het vernieuwde SOVEE gebouw. Locatie: Heiligenbergerweg 36 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij B-Art: een ontmoeting voor bedrijfsleven, politiek en kunst. De expositie wordt geopend door raadslid Pim van den Berg. Locatie: Berghotel, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

Vrijdag 25 januari
19.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de viering van de overdracht van het beheer van "Stadstuin" door Heijmans Vastgoed aan de beheerstichting en de vergadering van deelgenoten. Locatie: Modelwoning "La Balise", Forel te Amersfoort.