Politie Zeeland

Z-0102-2008 Politie vordert rijbewijs in, Hulst
De politie heeft rond middernacht op de Grote Kreekweg een 48-jarige automobilist uit Zwijndrecht betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had genuttigd. Zijn rijbewijs moest hij inleveren, met een proces-verbaal op zak werd hij later weer in vrijheid gesteld.

Z-0103-2008 Woninginbraak, Retranchement
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan de Zwinstraat.
Uit de woning werden o.a. een tas met persoonlijke spullen wegenomen. Schadebedrag is niet bekend.

O-0104-2008 Spullen weg na winkelinbraak, Zierikzee
Onbekenden hebben woensdag omstreeks 03.15 uur ingebroken in een winkelpand aan de Appelmarkt.
Nadat een ruit was vernield, werden diverse goederen weggenomen waaronder rookwaren en shampoo. Totale schadebedrag is nog niet bekend.

O-0105-2008 Auto onder goederentrein, Heinkenszand
Woensdagmorgen rond 07.15 uur is op een spoorwegovergang aan Noordlandseweg een personenauto geschept door een goederentrein.
De automobilist, een 51-jarige Eindhovenaar, had bij het oversteken van de overgang te laat het rode licht gezien (de overgang heeft geen bomen). Bij het oversteken, remde hij nog wel, maar zijn auto werd gegrepen door de locomotief. De auto werd opzij geduwd, ramde een paal en kwam enkele meters verder op zijn zijkant tot stilstand. De bestuurder zag kans zelf uit zijn auto te komen, hij had wonder boven wonder geen letsel opgelopen terwijl zijn auto bijna onherkenbaar was. De schade aan de locomotief was minimaal.

Z-0106-2008 Auto in de sloot, Aardenburg
Woensdag net na middernacht is op de Olieweg een 24-jarige automobilist uit de gemeente Sluis in de sloot gereden.
Vermoedelijk had hij bij het nemen van een bocht deze verkeerd ingeschat waardoor hij in de sloot belandde. Hij kon zelf uit zijn auto komen. Bij het ongeval liep hij letsel op aan zijn neus. Hij is voor behandeling per ambulance overgebracht naar de Hap. De auto is total loss.