Ingezonden persbericht


Emerson Network Power lanceert vierpolige Liebert Hiswitch2 Nieuwe digitale statische switch levert redundante stroom voor bedrijfskritische processen; beveiligt tegen problemen met geaarde verbinding

Helmond, 16 januari 2008 - Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische continuïteit, breidt de productreeks van Liebert Hiswitch2 uit met een nieuwe vierpolige versie. Net als de bestaande modellen wisselt deze switch automatisch naar een tweede energiebron wanneer de eerste bron niet naar behoren functioneert. Ook lost deze nieuwe versie problemen op die veroorzaakt worden door stroom van een geaarde verbinding. Wanneer hier een probleem optreedt, sluit de switch de verbinding en wisselt ook de neutrale draad terwijl het apparaat van stroom wisselt tussen twee bronnen. Als de hoofdbron weer beschikbaar is, schakelt het apparaat automatisch weer terug.

De Liebert Hiswitch2 met vier polen verzorgt stroom die onmisbaar is voor de output van onafhankelijke UPS-systemen. Dankzij de vier polen verzekert de switch stroomtoevoer door het automatisch wisselen van bron zonder dat de toevoer overlapt. Op deze manier ontstaat er nooit stroomuitval.

De vierpolige Liebert Hiswitch2 beheert de stroomtoevoer en zorgt ervoor dat deze valt binnen de veilige parameters. Zodra de switch een afwijking ontdekt, wisselt hij automatisch van bron.

De nieuwe Liebert Hiswitch2 werkt met drie redundante schakelaars. Elke Digital Signal Processor (DSP) kan onafhankelijk van een andere schakelaar opereren, communiceren met andere schakelaars en de juiste actie ondernemen op basis van een hoogstaand stemsysteem. Dit houdt in dat als één van de schakelaars niet werkt, de andere twee voor stroomtoevoer kunnen zorgen. Alle interne reserves zijn beveiligd zodat schade, zowel intern als extern, niet verder verspreid kan worden.

De vierpolige Liebert Hiswitch2 is te configureren voor een standaard led- operatortoetsenbord of een optioneel lcd-touchscreen. De nieuwe switch biedt de volgende opties:


* toegang aan de voorkant voor eenvoudig onderhoud;
* antischokbeveiliging;

* drie redundante schakelaars;

* dubbele redundante stroomtoevoer;

* logt gebeurtenissen met registratie van datum en tijd;
* kabelaansluiting aan boven- en onderkant;

* lage installatie- en onderhoudskosten;

* eenvoudige bediening dankzij gebruikersinterface aan de voorkant met compact toetsenbord en touchscreen.

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een breed scala van producten, zoals UPS-systemen, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een grote serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2007 een omzet van 22,6 miljard dollar.