Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Samenwerking NS Hispeed en Booking.com succesvol van start

Amsterdam, 16 januari 2008: Booking.com, marktleider van Europa op het gebied van online hotelreserveringen en dochteronderneming van Priceline.com (Nasdaq: PCLN) is gekozen door NS Hispeed, de hogesnelheidsonderneming van NS als partner voor het aanbieden van hotels op de website van NS Hispeed.

NS Hispeed biedt hogesnelheidsvervoer aan op topbestemmingen zoals: Antwerpen, Londen, Keulen, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Berlijn en Parijs. Door deze samenwerking kunnen de bezoekers van NSHispeed.nl kiezen uit een ruim hotel aanbod in de hier boven genoemde en overige bestemmingen van NS Hispeed.

Ron Heeren, Hoofd Sales van NS Hispeed: "NS Hispeed biedt de reiziger snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. Hierbij staan de wensen van de klant centraal. Het aanbieden van hotels op de plaats van bestemming hoort hier dus ook bij. Wij hebben voor Booking.com gekozen omdat zij een klantgericht product bieden. De reiziger kan een keuze maken uit een zeer ruime hotelselectie, van kleine bed & breakfasts tot luxueuze vijfsterrenhotels, tegen aantrekkelijke prijzen. Bovendien is Booking.com in staat een constante beschikbaarheid te bieden."

Dennis van Noord, Area Manager van Booking.com zegt: "Het is ons een genoegen om NS Hispeed met ons hotelaanbod te ondersteunen. De hotelzoekfunctie staat sinds enige weken live op NSHispeed.nl en wij zijn bijzonder tevreden over de eerste resultaten. Bezoekers kunnen een hotelkamer zoeken op de plaats van bestemming op basis van prijs, faciliteiten of populariteit en deze snel en efficiënt boeken zonder het betalen van reserveringskosten."

Booking.com ontvangt meer dan 20 miljoen bezoekers per maand. Met 17 miljoen verkochte hotelovernachtingen in de twaalf maanden voorafgaand aan 30 september 2007 is het bedrijf marktleider in Europa.


- EINDE PERSBERICHT -

Over NS Hispeed

NS Hispeed is de hogesnelheidsonderneming van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op internationale bestemmingen en in de toekomst ook op nationale bestemmingen. Naast de nieuwe hogesnelheidstrein vallen onder NS Hispeed ook hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. Railteam sluit de Europese hogesnelheidstreinen naadloos op elkaar aan. Zie ook: NSHispeed.nl

Over Booking.com

Booking.com is een dochteronderneming van Priceline.com (Nasdaq: PCLN) en marktleider in Europa op het gebied van online hotelreserveringen, met 17 miljoen verkochte hotelovernachtingen in de twaalf maanden voorafgaand aan 30 september 2007.

Booking.com biedt meer dan 38.000 hotels verdeeld over meer dan 10.000 bestemmingen en trekt iedere maand 20 miljoen unieke bezoekers, zowel vakantiegangers als zakenreizigers wereldwijd. De website wordt in 16 talen gepresenteerd en het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Cambridge, Kaapstad, Dubai, Dublin, Londen, Loulé (PT), Lyon, München, New York, Parijs, Rome, Singapore, Stockholm, Wenen en Warschau. Zie ook: www.booking.com