Politie Rotterdam Rijnmond


* AANHOUDING NA MISHANDELING RET MEDEWERKER

ROTTERDAM-CENTRUM - Politieagenten van district Rotterdam-Centrum hebben dinsdagavond een man aangehouden. De 17-jarige Rotterdammer reed zonder vervoersbewijs in de metro. Hierop is hij staande gehouden door een RET medewerker, deze waarschuwde de politie. Rond half negen kwam de politie op het Stationsplein aan. Op het moment dat de jongen aangehouden werd verzette hij zich en sloeg hierbij de RET-medewerker in het gezicht. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VADER AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Dinsdagmiddag rond half één kreeg de politie melding dat een man achter een jongen aan zou rennen op straat. Politieagenten zijn daarop naar een huis gegaan aan de Havenstraat. Daar bleek dat een 40-jarige vader mogelijk zijn vrouw en zoon zou hebben geslagen. Agenten hielden hem aan voor mishandeling en brachten hem over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten.


* `VALSE' COLLECTANTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - Politieagenten van district Oost hielden dinsdagmiddag twee jongens aan. Het tweetal collecteerde in een zorginstelling aan de Baronie en gaven aan van het Gemini college uit Ridderkerk te zijn. Een aantal bewoners vertrouwde het niet en belden rond 12:30 het college. Hier werd aangegeven dat de jongens gelogen hadden. Hierop is het Rotterdamse tweetal van 15 en 16 jaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Er wordt onderzocht of de twee in verband gebracht kunnen worden met andere incidenten.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM CROOSWIJK - Een 37-jarige vrouw is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Rond negen uur reed zij op haar bromfiets over de Crooswijkseweg. Een vrachtwagen wilde rechtsaf de Crooswijkstraat in slaan en zag de Rotterdamse hierbij over het hoofd. Door de aanrijding viel ze. Rond negen uur is ze met mogelijke botbreuken in haar enkel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen, een 38-jarige inwoner van Bergschenhoek, krijgt een proces verbaal.


* FIETSVERLICHTINGSCONTROLE GEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben dinsdagochtend een fietslichtcontrole gehouden. Fietsers die in de donkere ochtend- en avonduren zonder licht rijden veroorzaken gevaarlijke verkeerssituaties. Andere weggebruikers merken deze fietsers pas laat op waardoor zij soms bijzondere manoeuvres uit moeten voeren om de fietsers te ontwijken Dit leidt in sommige gevallen tot ongevallen. In totaal werd tussen half acht en half negen aan 41 fietsers zonder licht op de Emaus uitgelegd waarom het gevaarlijk is om zonder licht te fietsen.


* GESTOLEN GOEDEREN TERUG GEBRACHT
ROTTERDAM NOORD - Een 52-jarige Rotterdammer bracht dinsdagmiddag een doos met gevonden voorwerpen naar het bureau. Hij had de doos langs de weg zien staan. Hierop nam hij deze mee naar huis. Daar zag hij dat er in de doos verschillende sieraden zaten. Rond drie uur bracht hij de doos met spullen naar het politiebureau. Deze konden de sieraden en verdere inhoud van de doos koppelen aan een aangifte. Een aantal maanden daarvoor was er ingebroken aan de Emmalaan. Hier hadden daders onder andere de sieraden buitgemaakt. De spullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.


* HELE DAG ACTIES IN NOORD
ROTTERDAM NOORD - Politieagenten van district Noord hebben dinsdag politieacties gehouden in het district. Tussen 8:00 en 16:00 waren er onder andere controles en voorlichtingen. Zo werd er tijdens de opening en sluitingstijden van de (basis)scholen gelet op de verkeersveiligheid rondom de scholen. Op diverse middelbare scholen werd een kluiscontrole gehouden. Tussen half negen en kwart over negen werden bromfietsers gecontroleerd op de Grindweg. Bromfietsers die de regels licht overtraden kregen een waarschuwing. 1 bromfiets werd in beslag genomen. Later die dag werden bromfietsers op de Straatweg gecontroleerd. Bewoners van wooncomplexen aan de Beethovensingel en de Mendelsohnlaan kregen informatie over babbeltrucs. Tot het middaguur werden automobilisten op de Grindweg gecontroleerd. Automobilisten die te hard reden werden staande gehouden en kregen een waarschuwing. Verder heeft de Roteb schoonmaakwerkzaamheden op zich genomen en nam gemeentewerken verzakte trottoirs onder handen op de Burgemeester de Villeneuvesingel en de Burgemeenster de Montignylaan/J Israelslaan. Ook is er er gekeken naar de veiligheid van verschillende straten.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM GROOT IJSSELMONDE - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een jongen aangehouden. Rond half twee gaf zijn moeder aan dat de jongen haar huis vernielde. Gealarmeerde agenten waren snel in de woning aan de Kalverhagen. Hier troffen ze moeder en zoon aan. De 16-jarige zoon bleek boos op zijn moeder en heeft hierop de inboedel van de woonkamer en de slaapkamers vernield. Onder toeziend oog van de agenten besloot hij zijn moeder nogmaals verbaal te lijf te gaan met levensbedreigende ziektes. Hierop is hij aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.