Nederlandse Politiebond


GROTE DEELNAME WERKSTAKING ROTTERDAM-RIJNMOND

Bij de door de NPB georganiseerde werkstaking in het regiokorps Rotterdam-Rijnmond hebben vanochtend ruim 600 politieambtenaren vier uur lang het werk neergelegd uit protest tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst.

Een groep van 450 stakers bezocht een vakbondsbijeenkomst in het hoofdbureau, waar onder ze werden toegesproken door andere NPB-voorzitter Hans van Duijn. In de districtsbureaus Schiedam, Oost en Feijenoord-Ridderster kwam in totaal zo'n 165 collega's bij elkaar.

Aan het slot van de werkstaking bood een delegatie van zes collega's - meer actievoerders waren in het stadhuis niet welkom - burgemeester en korpsbeheerder Ivo Opstelten een petitie aan over het CAO-beleid van minister Ter Horst. Deheer Opstelen liet weten de petitie 'zonder enig commentaar' aan de minister te zullen doorspelen.

'Een gemiste kans,' aldus Hans van Duijn. 'Blijkbaar voelt dhr. Opstelten niet de aandrang om bij de minister voor een beter CAO-bod te pleiten. Dat betekent dat de landelijke acties van volgende week ook voor een deel aan het adres van deze korpsbeheerder gericht zullen zijn.'

Gepubliceerd op 16 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.