Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam/Moerdijk, 16 januari 2008

CARU en Schouten Container Services (SCS) bundelen hun krachten

Fusie leidt tot één van de grootste containerverkoop en - verhuurmaatschappijen ter wereld

De firma CARU uit Rotterdam en de firma Schouten Container Services (SCS) uit Moerdijk hebben besloten te fuseren. Per 2 januari 2008 heeft CARU hiertoe de aandelen van Schouten Container Services verworven. De nieuwe combinatie verwacht dit jaar een omzet te boeken van rond de ¤ 70 mln. Deze overname is een antwoord van beide partijen op de voortgaande consolidatie van klanten en leveranciers. CARU verwacht in de nabije toekomst verdere overnames te doen, zowel nationaal als internationaal.

CARU is internationaal georiënteerd en heeft vestigingen in Rotterdam, Antwerpen, Genève, Le Havre en Praag. Een vestiging in Boston USA wordt dit jaar geopend. CARU behoort na de overname tot de grootste containerverkoop en ­verhuurmaatschappijen ter wereld, met een huurvloot van 80.000 TEU* en een verkoopaantal van 50.000 TEU* per jaar.

Schouten Container Services is zeer sterk in de Benelux en Duitsland. SCS beschikt over een groot depot in Moerdijk, heeft sterke transportconnecties en uitgebreide faciliteiten om containers aan te passen aan de wensen van de klant. SCS heeft een uitgebreid assortiment containers voor transport, opslag en accommodatie en bedient hiermee vele sectoren.

Het hoofdkantoor van CARU zal verhuizen naar Moerdijk, waar Schouten Container Services al gevestigd is, maar CARU houdt het depot in Rotterdam aan. Na de verhuizing gaan ze verder onder de naam CARU. Tot die tijd blijven beiden onder eigen naam opereren.

Het nieuwe CARU zal aanzienlijk groter zijn, maar niet zonder de persoonlijke aandacht voor de klant uit het oog te verliezen. Het motto is: 'think global, act local'. Naast een bredere dienstverlening op het gebied van verkoop, verhuur, leasing en speciaalbouw, wordt het productaanbod van CARU aanzienlijk uitgebreid door de fusie met SCS.


* TEU = maateenheid voor 20ft containers

Over SCS
________________________________________
Schouten Container Services (SCS) is oorspronkelijk opgericht in de jaren '70 in Alphen aan den Rijn als handelsbedrijf in containers. In haar ruim 35 jarige bestaan zijn hier vele activiteiten aan toegevoegd. In 1993 heeft SCS haar hoofdkantoor en centrale depot verplaatst naar Moerdijk (NL).

Over CARU
________________________________________

CARU is in juli 2000 ontstaan door de samenvoeging van bekende, reeds lange tijd, in Rotterdam gevestigde bedrijven namelijk:
* Catu Rotterdam (opgericht 1992)

* Trade Craft (opgericht 1984)

* Lease Craft (opgericht 1991)



Ingezonden persbericht