Ingezonden persbericht


Hoofdrol Amadeus in reis- en toeristenindustrie bekroond met drie prestigieuze prijzen bij de WTA


- Amadeus wint de World's Leading Travel Technology Provider Award
- Amadeus prolongeert de World's Leading CRS/GDS System Award
- Amadeus wint voor het vierde opeenvolgende jaar de World's Leading Internet Booking Engine Technology Provider Award

Hoofddorp, januari 2008: Amadeus, wereldwijd leider in technologie- en distributiesystemen voor de reis- en toeristenindustrie, heeft bij de jaarlijkse World Travel Awards drie prestigieuze onderscheidingen in de wacht gesleept. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 12 december 2007 won Amadeus de World's Leading Internet Booking Engine Technology Provider, de World's Leading CRS/GDS System en de World's Leading Travel Technology Provider. Amadeus heeft de prijs voor de World's Leading Internet Booking Engine Technology Provider nu vier jaar in successie gewonnen.

Bij de World Travel Awards, die al veertien jaar worden georganiseerd, worden onderscheidingen uitgereikt voor topprestaties in de toeristenindustrie. De WTA is het meest uitgebreide awards-festival in de reisindustrie. Er worden onderscheidingen uitgereikt in alle branchecategorieën, waaronder reistechnologie. De winnaars worden bepaald op grond van de stemmen van reisprofessionals uit meer dan 160 landen.

"We zijn buitengewoon verheugd dat Amadeus op de WTA opnieuw in de prijzen is gevallen. De drie onderscheidingen tonen aan dat we ­ op onze 20e verjaardag ­ 's werelds toonaangevende technologieprovider zijn," aldus Edward Ross, Director Corporate Marketing van Amadeus. "Deze onderscheidingen onderstrepen eens te meer hoe betrokken we zijn bij de industrie en hoezeer we blijven investeren in mogelijkheden voor onze klanten om aan de groeiende behoeften van de moderne reiziger te kunnen voldoen."

Manon Han, Vice President, van World Travel Awards: "Opnieuw is Amadeus onderscheiden voor het aanbieden van gedifferentieerde oplossingen voor zowel reisaanbieders als reizigers. De eerste plaats van Amadeus in deze drie categorieën was onbetwist."