Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16-01)

TILBURG, 16 januari 2008

Derde arrestatie vanwege diefstal daklood

TILBURG: Zondagmiddag 13 januari arresteerde de politie drie jongens ( 14,15 en 17 jaar) uit Tilburg wegens diefstal van daklood. Er volgde een onderzoek dat dinsdag 15 januari leidde tot de arrestatie van een 51-jarige Tilburger op verdenking van heling.

De politie kreeg die zondagmiddag de melding van een getuige die het jeugdige drietal op het dak van een bedrijfspand aan de Wethouder Van Ierlandstraat zag klimmen. Agenten zetten de omgeving af en klommen met een hoogwerker van de brandweer ook op het dak.
De 17-jarige Tilburger klom op dat moment snel naar beneden en werd aangehouden. De andere twee bleven op het dak en werden daar gearresteerd. Ze waren van plan diverse rollen daklood te stelen. De buit stond klaar in vier sporttassen en had naar schatting een gewicht van circa 50 a 75 kilo. De drie verdachten werden in verzekering gesteld en de politie deed verder onderzoek.

Uit de verhoren bleek dat er al een tweede, soortgelijke hoeveelheid lood (78 kg) bij een van de jongens thuis moest staan. De politie trof het lood daar echter niet meer aan, waarna de arrestatie van de vader van de bewuste jongen volgde. Deze verdachte 51-jarige inwoner van Tilburg werd dinsdagmiddag 14 januari aangehouden op verdenking van heling. Hij had de buit snel naar een andere locatie gebracht. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De twee minderjarige verdachten (14 en 15 jaar) zijn dinsdagmiddag 15 januari in vrijheid gesteld. De vader (51) en zoon (17) zitten momenteel nog vast.

Agent herkent en arresteert voortvluchtige crimineel

TILBURG: Bij de routinecontrole van een aantal personen op de Kempenbaan herkende de agenten één van de mannen als een voortvluchtige crimineel. Dat gebeurde zondagavond 13 januari. De verdachte werd meteen gearresteerd. Er was even twijfel omdat de man zich bij hoog en bij laag voordeed als iemand anders. Hij toonde daarbij ook een legitimatiebewijs.
Maandag 14 januari stelden falsificatie-experts vast dat het legitimatiebewijs vervalst was.
De verdachte is onherroepelijke veroordeeld tot een onvoorwaardelijke straf van 8 jaar en was recent niet terug gekeerd van een proefverlof. Hij werd sindsdien gezocht. De man is ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie was erg verheugd over deze aanhouding.

140,- boete voor winkeldievegge

TILBURG: Een 18-jarige Tilburgse kreeg proces-verbaal na het plegen van een winkeldiefstal. Ze pleegde het misdrijf op dinsdagmiddag 15 januari omstreeks 17.45 uur bij een warenhuis aan de Heuvel in Tilburg. De vrouw werd betrapt toen zij met drie setjes oorbellen de winkel probeerde te verlaten. Ze was op dat moment in gezelschap van een andere vrouw (19), die ook mee moest naar het politiebureau. Nader onderzoek wees uit dat de 19-jarige vrouw niet bij de diefstal betrokken was. Zij werd daarom in vrijheid gesteld.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg ze een boete van 140,- opgelegd. Het duo kreeg van de warenhuisdirectie een toegangsverbod opgelegd. Ze mogen één jaar lang de winkel niet betreden.

Drie arrestaties op verdenking van heling

TILBURG: Tilburgse politieagenten controleerden in de nacht van dinsdag 15 januari op woensdag 16 januari drie inwoners van de stad Tilburg op verdenking van heling. Het gaat om twee mannen (28 en 31 jaar) en een 32-jarige vrouw.

Het trio zat in een personenauto en werd omstreeks 01.45 uur gecontroleerd op de Kempenbaan omdat de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was.
Een van de inzittenden, de 31-jarige Tilburger, bleek gezocht te worden door het Openbaar Ministerie. De man moest, vanwege een eerder veroordeling, nog verplicht DNA-materiaal afstaan. Het DNA-profiel wordt dan opgenomen in de landelijke databank van het Nederlands Forensisch Instituut.
Bij verdere controle van de auto en de inzittenden vond de politie kleine hoeveelheden harddrugs en spullen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om een gestolen mobiele telefoon en een gestolen bankpas. Om die reden werden alle drie de verdachte gearresteerd op verdenking van heling. In het belang van het verder onderzoek zijn beide mannen in verzekering gesteld. De vrouwelijke arrestant is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer