Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16-01)

OOSTERHOUT NB, 16 januari 2008

Proces-verbaal voor winkeldief

TILBURG: Een 27-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal na het plegen van een winkeldiefstal. Hij pleegde het misdrijf op dinsdagmiddag 15 januari omstreeks 13.00 uur bij een bouwmarkt aan de Meerstoel in Oosterhout. De man werd betrapt toen hij met twee verpakkingen met gordijnen de winkel probeerde te verlaten. Hij werd daarbij aangehouden door de vestigingsmanager van de zaak en overgedragen aan de politie. De diefstal was trouwens ook vastgelegd op de camerabeelden van het beveiligingssysteem. De buit had een waarde van 56,- Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De politie betekende ook meteen aan hem een gerechtelijk vonnis vanwege een eerder gepleegd verkeersmisdrijf.

Arrestatie na verkeersruzie

MADE: Op vrijdagavond 04 januari jl. ontstond er een verkeersruzie op de Godfried Schalckenstraat in Made. Een 20-jarige automobilist in Breda werd rond 21.15 binnen de bebouwde kom op een gevaarlijke manier ingehaald door een 51-jarige inwoner van Geertruidenberg. Bij de verkeerslichten op de Nieuwstraat moesten beide verkeersdeelnemer stoppen. Er ontstond ruzie. Het slachtoffer kreeg daarbij vuistslag in het gezicht en ook werd met twee handen zijn keel dicht geknepen. De vriendin van het slachtoffer noteerde de gegevens van de auto van de verdachte. Helaas was het kenteken niet helemaal goed opgenomen. Door onderzoek kwam de politie uiteindelijk toch bij de 51-jarige verdachte uit. Hij werd dinsdag 15 januari in zijn woning gearresteerd. Hij is in het politiebureau verhoord. Hij gaf daarbij een andere versie van het voorval en was verbaal agressief. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. In 2001 was de verdachte ook al eens betrokken bij een verkeersruzie.

Man opgepakt vanwege mishandeling

SPRANG-CAPELLE: De politie arresteerde dinsdagochtend 15 januari een 53-jarige inwoner van Waalwijk over verdenking van mishandeling. Tegen hem was aangifte gedaan door een 28-jarige man uit Kaatsheuvel. Het slachtoffer deed op zaterdag 12 januari aangifte nadat hij op de Bevrijdingsweg was klem gereden en klappen had gehad. Hij was daarbij met de dood bedreigd en ook zijn bestelbus raakte beschadigd. De oorzaak van het conflict ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De verdachte werd dinsdag 15 januari aangehouden en verhoord. Hij legde een gedeeltelijke bekentenis af. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder maakt brokken

DONGEN: De politie behandelde woensdagochtend 16 januari om 07.45 uur een verkeersongeval op de Eindsestraat in Dongen. De botsing was gebeurd in de snelheidsremmende wegversmalling, waar slechts één voertuig tegelijk doorheen kan rijden.
Beide voertuigen raakten dermate beschadigd dat ze weggesleept moesten worden van de plaats van het ongeval. Er vielen geen gewonden. De veroorzaker, een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijf in Nederland, bleek onder invloed te zijn. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 535 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Omdat hij geen vaste woon- of verblijf in Nederland heeft, kreeg hij meteen een geldboete van 550,- opgelegd. De boete heeft man meteen betaald. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd. De gedupeerde betrof een 18-jarige man uit Dongen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer