BNG leent 450 miljoen euro aan Havenbedrijf Rotterdam

16/01/2008 15:15



Bank Nederlandse Gemeenten



De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en Havenbedrijf Rotterdam (HbR) sluiten vandaag een financieringsovereenkomst van EUR 450 miljoen. Het bedrag is bestemd voor de aanleg van Maasvlakte 2 en infrastructuur in bestaand Rotterdams havengebied. De ondertekening vindt vanmiddag plaats in het World Port Center te Rotterdam.

Dit najaar begint de aanleg van Maasvlakte 2. De eerste terminals van het nieuwe haven- en industriecomplex van 2000 hectare worden in 2013 in gebruik genomen. De gehele aanleg van de Maasvlakte 2 is geraamd op een investering van EUR 3 miljard. Vorige week maakte de Europese Investeringsbank reeds bekend EUR 900 miljoen beschikbaar te stellen voor de Maasvlakte 2. De demping van een gedeelte van het Hartelkanaal, de aanleg van de Euromax containerterminal en de twee LNG-terminals op de Maasvlakte zijn andere infrastructurele werken die het Havenbedrijf onder handen heeft. In totaal wordt er de komende vijf jaar voor circa EUR 12 miljard geïnvesteerd in de Rotterdamse haven.

De BNG is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. Met gespecialiseerde dienstverlening draagt de BNG bij aan zo laag mogelijke kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. De BNG biedt financiële diensten zoals kredietverlening, betalingsverkeer, advisering, elektronisch bankieren en beleggen.

Reactie HbR
"Het Havenbedrijf is verheugd met BNG als financieringspartner gezien de afgesproken looptijden en voorwaarden die bijzonder geschikt zijn voor grootschalige infrastructuur', aldus Thessa Menssen, chief financial officer Havenbedrijf.

Reactie BNG
"Als expert in financiering van publieke voorzieningen staat de BNG midden in de maatschappij en spelen wij een belangrijke rol bij infrastructuurprojecten. De Maasvlakte 2 geeft een belangrijke impuls aan de Nederlandse economie en de werkgelegenheid. Met de keus voor de BNG als een van de financiers wordt de grote rol van de BNG als bank voor het maatschappelijk belang bevestigd."





http://www.bng.nl




Port of Rotterdam