Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 januari 2008

Vijf arrestaties in verband met drugshandel

ROOSENDAAL: Het Courageteam heeft gisteravond vijf arrestaties verricht nadat medewerkers van het team waargenomen hadden dat drie Belgen een illegaal drugsverkooppunt binnen gingen. Naast de kopers werden ook twee inwoners van Bergen Zoom gearresteerd die zich in het pand bevonden.

Gisteravond zagen leden van het Courage-team dat een man en een vrouw een pand aan de Auvergnestraat te Bergen op Zoom binnen gingen en korte tijd later weer het pand verlieten. Dit pand, waar de voormalige Coffeeshop Africa gevestigd is geweest, betreft een illegaal verkooppunt van verdovende middelen. De man en vrouw stapten in een Belgische personenauto waarin de bestuurder op hen zat wachten. Voordat de auto Bergen op Zoom kon verlaten werd deze staande gehouden. Bij controle bleek dat men in het pand inderdaad 26 gram marihuana had gekocht. De marihuana werd in beslag genomen en tegen de drie Belgische inzittenden is proces-verbaal opgemaakt. Zij kunnen ieder met betaling van een boete van 250 euro, een bezoek aan de rechter voorkomen. Het gaat om twee mannen van 21 en 26 jaar uit Merksem en een 22-jarige vrouw uit Borgerhout.

Vervolgens deed de politie een inval in de woning aan de Auvergnestraat en werden twee mannen, woonachtig in Bergen op Zoom 30 en 42 jaar, aangehouden op verdenking dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan de verkoop van de marihuana. In de woning werd ruim 40 gram aan marihuana en hasjiesj alsmede een weegschaaltje in beslag genomen. Ook deze verdovende middelen zijn in beslag genomen en tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Doordat een van de aangehouden mannen eerder, terzake soortgelijke feiten vanuit hetzelfde pand, was opgepakt en onder voorwaarden in vrijheid was, is zijn invrijheidstelling geschorst. Hij wordt overgebracht naar een huis van bewaring. De in beslag genomen verdovende middelen zullen op de voorgeschreven wijze vernietigd worden.

Rijder onder invloed aangehouden

OUDENBOSCH: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Bosschedijk een 32-jarige man uit Oudenbosch aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 270 ugl. De bestuurder had naar eigen zeggen 3 a 4 flesjes Jupiler bier gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist rijdt zonder rijbewijs en geeft valse naam op

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.45 uur op de Amethistdijk een 20-jarige Roosendaler betrapt op het rijden zonder rijbewijs in een auto. Bovendien gaf de man aan de agenten een valse naam op. Verder bleek hij nog een geldboete te hebben openstaan van 103 euro.

De agenten zagen een auto rijden over de Burgemeester Schneiderlaan. Ze besloten het voertuig te controleren. De bestuurder gaf zijn personalia en verklaarde dat de auto van zijn neef was. Hij had zijn rijbewijs of andere legitimatie niet bij zich. Wel zat er in een tas een legitimatiebewijs dat volgens de bestuurder ook van zijn neef was. Hoewel de agenten aanvankelijk genoegen namen met zijn verklaring en hem lieten vervolgen, twijfelden de dienders toch aan het verhaal van de bestuurder. Zij zijn vervolgens naar het adres van die neef gegaan. Daar troffen ze de bestuurder. Hij bleek een valse naam opgegeven te hebben. Ook bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken. Hij heeft voor beide zaken een proces-verbaal gekregen. Ook heeft hij een nog openstaande boete van 103 euro afgerekend.

Vonnisklant verstopt zich op zolder

OUDENBOSCH: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.10 uur in zijn woning een 30-jarige man aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond voor twee onherroepelijke vonnissen. De verdachte had zich op zolder verstopt. De agenten vonden de verstopplaats via een inbouwkast op de overloop waarin aan de bovenzijde een gat gemaakt was.

Het ging twee uitspraken vanwege onverzekerd rijden in een auto. De man moet daarvoor nog 2 x 14 dagen hechtenis uitzitten. De politie trof op het bedoelde adres in eerste instantie alleen een vrouw aan. Zij vertelde dat de gezochte persoon niet in de woning was. De agenten stelden daarop een nader onderzoek in. Op de overloop op de 1^e verdieping bevonden zich twee inbouwkasten. In een van die kasten was aan de bovenzijde een gat gemaakt zodat men makkelijk op zolder kon komen. Daar werd de gezochte vonnisklant aangetroffen.

44-jarige man gewond bij eenzijdig verkeersongeval

STEENBERGEN: Vanmiddag is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dinteloordseweg, de N259 tussen Steenbergen en Dinteloord een 44-jarige Middelburger gewond geraakt. De politie houdt er rekening mee dat de bestuurder in zijn auto onwel geworden is. Een getuige zag dat de bestuurder voor het ongeval met zijn hoofd op het stuur lag. De auto kwam achtereenvolgens tegen twee verkeersheuvels, een boom en een lantaarnpaal en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Brandweer, politie, GGD en traumaheli zijn ter plaatse gegaan. De bestuurder is door brandweerlieden voorzichtig uit de auto gehaald. Het slachtoffer is met vermoedelijk hoofdletsel, overgebracht naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom. .

Auteur: Willem van Hooijdonk