Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Hulshorst/Hierden - illegale stort leidt naar hennepkwekerij

De politie heeft begin januari drie mannen uit Hierden en Harderwijk aangehouden op verdenking van het exploiteren van een illegale hennepkwekerij. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het drietal, 25, 26 en 35 jaar oud, liep tegen de lamp toen zij zich vrijdagavond 4 januari rond 21.45 uur met hun bestelautoauto met daarachter een aanhangwagen vast reden op een zandweg aan de Onder de Bos in Hulshorst.

Ter plekke had men afval van een hennepkwekerij gestort. Bij de pogingen de aanhangwagen en auto weer vlot te trekken met een andere auto werden ze betrapt door de politie. In de auto werd een fors geldbedrag en een hoeveelheid pillen, vermoedelijk harddrugs, aangetroffen.

Bij nader onderzoek bleek dat de verdachten in een schuur aan de Wijtgraaf in Hierden een hennepkwekerij in werking hadden gehad. Restanten daarvan, alsmede gebruikte attributen die inmiddels elders waren opgeslagen werden door de politie in beslag genomen. Ook werd op die opslagplaats een hoeveel pillen en een gaspistool aangetroffen en in beslag genomen. De stroom bleek aan de Wijtgraaf illegaal te zijn afgetapt geweest. De Nuon heeft de beschadigde meterkast ingenomen en het pand afgesloten van elektriciteit. Vermoedelijk zal een naheffing worden opgelegd.

In verband met nader onderzoek wordt dit bericht nu pas bekend gemaakt.

Einde berichten

---- --