Gemeente Schiedam


Januari

Voormalig Gemeentearchivaris Pieter Kuyer overleden

16 januari 2008

Tot onze spijt vernamen wij dat voormalig gemeentearchivaris drs. P.Th.J. Kuyer op 10 januari 2008 is overleden. Pieter Kuyer was gemeentearchivaris van Schiedam van 1954 tot 1964. In die periode heeft hij ondermeer veel werk verricht aan de inventarisatie van het archief van Schiedam. Van zijn hand verschenen vele artikelen over de geschiedenis Schiedam in het blad De Schiedamse Gemeenschap. Ook vervulde hij veel bestuursfuncties, zoals in de Museumcommissie en het stichtingsbestuur van de Roomsch-Katholieke Openbare Leeszaal.

Vanuit Schiedam vertrok hij naar Den Bosch, om daar tot 1980 de functie van stadsarchivaris te vervullen. Bij zijn pensionering werd hij door het stadsbestuur gevraagd de Bossche geschiedenis te beschrijven. Dit resulteerde in 's-Hertogenbosch, stad in het hertogdom Brabant, ca. 1185-1629', ook wel bekend als De Dikke Kuyer, een standaardwerk dat maar liefst twintig jaar werk vergde.

Pieter Kuyer is 92 jaar geworden.

Voormalig Gemeentearchivaris Pieter Kuyer overleden Fotobijschrift:
Voormalig gemeentearchivaris Pieter Kuyer in 1956, toen stofjassen behoorden tot de standaarduitrusting bij archiefwerk. (Skopeo Beeldnummer: 11369. Foto C.M. Tholens)