Sector schoonmaak en Sociale Werkvoorziening gaan samenwerken

16/01/2008 16:00



OSB



Vandaag hebben de voorzitters van de brancheorganisaties Cedris en OSB tijdens een feestelijke bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst getekend voor drie jaar. Uitgangspunt voor de samenwerking is dat de bedrijven in de Sociale Werkvoorziening (SW) en de schoonmaak meerwaarde voor elkaar kunnen hebben. De overeenkomst houdt onder meer in dat er in de komende jaren gewerkt gaat worden aan het doorbreken van de onbekendheid over en weer.

Voor de schoonmaaksector zijn het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het aanboren van arbeidspotentieel belangrijke argumenten voor samenwerking. Voor de SW-sector is het belangrijk om over voldoende banen en leerwerkplekken te kunnen beschikken. Bedrijven uit beide sectoren beschikken over eigen sterke punten. Zo zijn SW-bedrijven sterk in het bepalen van de mogelijkheden van mensen en in re-integratie van werknemers. Bovendien beschikken ze over kennis en ervaring met het begeleiden van werknemers. Schoonmaakbedrijven kunnen passend werk bieden aan mensen met een SW-indicatie en kennen uiteraard de bedrijfsvoering die binnen de branche gangbaar is. Vanuit die sterke punten zoeken beide brancheorganisaties de samenwerking op en stimuleren hun leden op dat punt.

OSB en Cedris spreken concreet af:

- 'onbekend maakt onbemind' te doorbreken;

- leden te stimuleren om samenwerking op te pakken;

- leden te ondersteunen met informatie en advies zodat er samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan;
- een projectplan tot uitvoering te brengen waarin de gemaakte afspraken zijn geconcretiseerd; een gezamenlijk congres in 2008 is een belangrijke activiteit;
- de afspraken tussentijds te evalueren en zo nodig bij te stellen.