Openbaar Ministerie

Bedreiger agenten in bewaring gesteld

Roermond, 16 januari 2008

De 31-jarige man die wordt verdacht van poging doodslag en bedreiging is vandaag op vordering van de officier van justitie in bewaring gesteld. De man probeerde donderdagavond op het politiebureau in Roermond met een mes in te steken op een agent. Vier toegesnelde collegaâs wisten de verdachte tijdig te overmeesteren waarna de man in verzekering is gesteld.

Afgelopen vrijdag oordeelde de rechter-commissaris dat het niet meer in het belang van het onderzoek was om de inverzekeringstelling nog te laten voortduren. De verdachte is daarop onmiddellijk in vrijheid gesteld.

Gezien het maatschappelijk belang om op te treden tegen mensen die geweld gebruiken tegen politieagenten, vindt het Openbaar Ministerie dat aan die invrijheidsstelling zo snel als mogelijk een einde diende te komen. Afgelopen maandag was het onderzoek zodanig afgerond dat er dinsdag een vordering inbewaringstelling kon worden gedaan. Die vordering is vandaag behandeld en toegewezen door de rechter-commissaris.

Nu de verdachte in bewaring is gesteld, heeft het hoger beroep - dat donderdag aanstaande door de rechtbank behandeld kon worden - tegen de beslissing van afgelopen vrijdag geen belang meer. Het Openbaar Ministerie trekt het hoger beroep in.