Leiden /Voorschoten Snelheidscontroles De afgelopen week heeft de politie op diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden. Er werd gemeten met de radarauto. In totaal reden 828 bestuurders te hard en kunnen binnenkort een een acceptgirokaart thuis verwachten. De hoogste snelheid werd bereikt op de Hoge Rijndijk waar een bestuurder 85 km voorbij kwam. De vaste palen leverde 96 door roodlicht rijders en 663 snelheidsovertredingen op. De hoogste snelheid werd hier gehaald op de kruising Churchilllaan met de voetgangers- en fietseroversteekplaats bij de Verdistraat. Hier reed een bestuurder 103 km per uur.

Boskoop/Waddinxveen Auto gestolen en teruggevonden Een op zaterdag 12 januari rond 21.30 uur aan de Reijerskoop in Boskoop gestolen auto is dinsdag 15 januari rond 18.00 uur weer teruggevonden bij een flat aan de Wingerd in Waddinxveen. Uit de auto van een man uit Schiedam bleken enkele goederen te zijn verdwenen. De politie is bezig met een onderzoek en vraagt mensen die getuige zijn geweest van de diefstal aan de Reijerskoop of het neerzetten aan de Wingerd te bellen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844. Het gaat hier om een blauwe Opel Corsa met het opschrift 'King's Grillroom Pizzaria'.

Waddinxveen Afgevallen lading beschadigt auto Een van een vrachtauto gevallen zwarte ronde plastic tuintafel heeft dinsdag 15 januari rond 16.35 uur de auto beschadigd van een vrouw uit Waddinxveen. De vrouw reed over de Kanaaldijk toen uit de laadbak van een vrachtauto die haar passeerde de tuintafel viel en op de motorkap van haar auto terechtkwam. De bestuurder van de vrachtauto is niet bekend. De politie is op zoek naar hem en naar mensen die van het voorval mogelijk getuige zijn geweest. Zij kunnen bellen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

Gouda Oorzaak brand onbekend Onderzoek door de politie heeft geen duidelijkheid opgeleverd over de oorzaak van brand van afgelopen nacht in de flatwoning aan de Koningin Wilhelminaweg. Aan de gevolgen van die brand overleed de 41 jarige bewoner. Het is niet vast te stellen of de brand is ontstaan door onvoorzichtigheid of opzet. Er zijn geen sporen van misdrijf aangetroffen. Ook een technische oorzaak is uit te sluiten. De politie sluit daarmee haar onderzoek af.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie onderzoekt brandstichtingen De politie doet onderzoek naar in totaal negentien kleine brandstichtingen, waarvan de eerste zich begin december van vorig jaar voordeed en de anderen gebeurden na de jaarwisseling. De branden deden zich op diverse plaatsen voor. Er werden vooral (coniferen)hagen in de brand gestoken, maar ook twee fietsenstallingen, een kerstboom, een kelderbox, een fiets en een houthok. De meeste van deze branden deden zich voor in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari. Bij één brand liep een woning waarin de bewoners sliepen gevaar. De politie wil dan ook de brandstichtingen snel een halt toe roepen en de daders daarvan aanhouden. De politie geeft dan ook prioriteit aan dit onderzoek en roept daarbij de hulp in van mensen bij dit onderzoek. Een ieder die iets heeft gezien heeft of denkt te hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar MeldMisdaadAnoniem via 0800-7000.