Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 16 januari 2008.

Zaanstreek-Waterland, 16-01-2008 o Winkeldieven aangehouden en man krijgt balk op hoofd

Winkeldieven aangehouden

Zaandam, dinsdag 15 januari 2008, 15:10 uur.

De politie heeft een 29-jarige Amsterdammer en twee mannen uit Oost-Europa van 34 en 36 jaar oud aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Een Oost-Europeaan werd in een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg voorbij de kassa betrapt met ruim 300 euro aan tangen onder zijn kleding. Personeel had gezien dat de man met twee andere mannen samen in de winkel was geweest. De twee mannen waren weggereden in een huurbusje. Agenten vonden het busje met de twee inzittenden en hielden ze aan. In de auto werden enkele tangetjes gevonden die kennelijk van diefstal afkomstig waren. De drie verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. De vreemdelingenpolitie stelt, aangezien zij geen legitimatie konden overlegggen, een onderzoek in naar de identiteit van de twee buitenlanders.

Nekklachten

Purmerend, dinsdag 15 januari 2008, 19:17 uur.

Een 41-jarige bestuurster van een personenauto werd na een aanrijding op de Verzetslaan met nekklachten met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Purmerendse reed over de Verzetslaan vanuit de richting van de Dom Helder Camarastraat in de richting van de Jaagweg toen zij in een bocht naar rechts de macht over het stuur verloor. Haar auto gleed met de linkerflank tegen de auto die uit
tegenovergestelde richting kwam. Deze auto werd bestuurd door een 48-jarige plaatsgenote. Beide voertuigen raakten beschadigd en werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Ongeveer anderhalf uur eerder reden twee vrouwen en een man in hun personenauto's over de Waterlandlaan vanuit de richting van de Gorslaan. Bij een verkeerslicht stopte eerst een 43-jarige Purmerendse met achter haar een 27-jarige man uit Hoorn. Een 26-jarige vrouw uit Hoofddorp, die in de derde auto reed, remde te laat en reed tegen de tweede auto die door de aanrijding doorschoot tegen de eerste. De bestuurster van de tweede en de bestuurder van de derde auto werden met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Purmerend, dinsdag 15 januari, 02:45 uur

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Neckerstraat een 21-jarige man uit Wijdewormer aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Nadat een blaastest op straat aantoonde dat de automobilist, een beginnend bestuurder, teveel drank op had, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier weigerde de man vervolgens mee te werken aan de ademanalyse, waarop de politie zijn rijbewijs invorderde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en ook zal hij verplicht deel moeten nemen aan een EMA cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). De driedaagse cursus kost 665 euro en moet door de deelnemers zelf betaald worden. Bij het niet (geheel) volgen of betalen van de cursus verklaart het CBR het rijbewijs ongeldig.

Man krijgt balk op hoofd

Katwoude, woensdag 16 januari 2008, 11:56 uur.

Een 54-jarige man uit Katwoude is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bij sloopwerkzaamheden op de Achterdichting een stutbalk tegen zijn hoofd had gekregen. De man raakte volgens een collega korte tijd buiten bewustzijn maar was bij arriveren van de politie wat versuft maar goed aanspreekbaar. De man werd na onderzoek door het per helikopter ingevlogen traumateam gestabiliseerd en vervolgens per ambulance weg gebracht.