Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 16 januari

Regio, 16-01-2008

Hennepkwekerij ontmanteld

VELSEN-NOORD, 16 januari. - De politie heeft vanochtend in de Eendrachtstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Ongeveer 500 planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook werden er drie vuurwapens aangetroffen. Vier personen (twee mannen en twee vrouwen) zijn aangehouden (verder personalia nog onbekend). Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Poging ramkraak

HAARLEM, 16 januari. - De politie heeft omstreeks 10.00 uur een 44-jarige Haarlemmer aangehouden in de Feithstraat. De man wordt verdacht van een poging tot ramkraak bij een bedrijf aan de Hendrik Figeeweg. Agenten die naar aanleiding van de melding ter plekke kwamen, zagen glasscherven liggen afkomstig van een achterruit en achterlichten van een auto. Tijdens een speurtocht naar de dader, zagen de agenten een auto met een beschadigde achteruit en beschadigde achterlichten rijden. Ook andere sporen kwamen overeen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Autokraker aangehouden

HEEMSTEDE, 16 januari. - Na een melding van een oplettende getuige, kon de politie rond 03.05 uur een 33-jarige Haarlemmer aanhouden. De man wordt ervan verdacht in meerdere auto's te hebben ingebroken op het Rhododendronplein. Toen de man de politie in de gaten kreeg, ging hij er op de fiets vandoor. Agenten achtervolgden hem en wisten hem ter hoogte van het NS-station in Heemstede klem te rijden en aan te houden. De man is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Dronken op de brommer

IJMUIDEN, 15 januari. - De politie heeft rond 22.00 uur een 38-jarige brommerrijder uit IJmuiden aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding op de Kennemerlaan. Hij was tegen een personenauto aangereden, bestuurd door een 21-jarige man uit Velserbroek. De IJmuidenaar bleek veel te veel gedronken te hebben (810 ugl / 1,86 promille). De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Hij heeft ook een rijverbod van tien uur gekregen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Man slaat echtgenote

VELSERBROEK, 15 januari. - De politie heeft omstreeks 20.25 uur een 52-jarige inwoner van Velserbroek aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht zijn echtgenote geslagen te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man mishandelt echtgenote

HAARLEM, 15 januari. - Rond 19.55 uur heeft de politie een 38-jarige Haarlemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn echtgenote te hebben mishandeld in hun woning in de Europawijk. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Personeelslid steelt geld uit kassa

VELSERBROEK, 15 januari. - De politie heeft omstreeks 19.20 uur een 16-jarig meisje uit Velsen aangehouden. Het meisje is werkzaam bij een supermarkt. Zij wordt ervan verdacht geld uit de kassa te hebben weggenomen. Er wordt vermoed dat zij dit vaker gedaan heeft. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt en heeft haar ouders geïnformeerd.

Kettingbotsing

HOOFDDORP, 15 januari. - De politie heeft assistentie verleend bij een aanrijding op de Kruisweg. Rond 17.10 uur vond er op deze weg een kettingbotsing plaats, waarbij drie auto's betrokken waren. Een 21-jarige man uit Hoofddorp kon met zijn personenauto niet op tijd stoppen bij een rood verkeerslicht, waardoor hij op zijn voorganger reed. Deze schoof vervolgens door op de hiervoor staande personenauto. De bestuurder van de middelste auto, een 44-jarige vrouw uit Hoofddorp, en een inzittende van deze auto, een 9-jarige meisje uit Hoofddorp, zijn met nek- en rugklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De Kruisweg (in de richting van de Houtwijkerveld) is in verband met deze aanrijding ongeveer 20 minuten afgesloten geweest.

Man steelt hond

HAARLEM, 15 januari. - Een surveillerende agent zag rond 16.25 uur een groepje mensen ruzie maken op de Gedempte Oude Gracht. Navraag leerde dat een 32-jarige Haarlemse boodschappen aan het doen was in een supermarkt in deze straat. Zij had haar hondje op de hiervoor bestemde plek in de winkel vastgezet. Even later zag een medewerker van de supermarkt een man, een 47-jarige IJmuidenaar, met dit hondje door de winkel lopen. De IJmuidenaar werd door de agent aangehouden wegens diefstal van de hond. De man verzette zich hevig, waarbij ook nog een ruit van de supermarkt sneuvelde. Met behulp van enkele collega's wist de agent de man uiteindelijk in de boeien te slaan en af te voeren naar het politiebureau. Tegen de IJmuidenaar, een bekende veelpleger, is proces-verbaal opgemaakt.

Ruim 15 kilogram wiet in beslag genomen

HEEMSKERK, 14 januari. - De politie heeft omstreeks 21.40 uur een 23-jarige inwoner van Oterleek aangehouden. Eerder op die avond hadden agenten in een schuur aan de Cornelis Groendlandstraat ruim 15 kilogram wiet aangetroffen. Dit na de melding van een stevig wietlucht in de omgeving. Een aanwezige man meldde dat de wiet van zijn zoon was. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Getuigen gezocht aanrijding december

HEEMSTEDE, 16 januari. De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat op 21 december 2007 plaatsvond op de Zandvoortselaan. Rond 10.20 uur reed een 65-jarige vrouw met haar bromfiets over deze weg. Een 69-jarige man stond met zijn auto geparkeerd in een parkeerhaven. Hij deed zijn portier over, waardoor de bromfietsster schrok, remde en ten val kwam. De vrouw brak bij dit ongeval een duim en bovenarm. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval en specifiek naar twee personen die het slachtoffer direct na het ongeval geholpen hebben. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Heemstede via telefoonnummer 0900 - 8844.