Socialistische Partij Rotterdam

SP Rotterdam steunt oom en tante agent

16-01-2008 * SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen zal morgen in de gemeenteraad aandacht vragen voor de acties van de politie in Rotterdam. Cornelissen sprak de agenten vanmorgen al toe tijdens hun actie. 'De agenten zijn terecht boos. Er wordt in Rotterdam en in heel Nederland veel gepraat over veiligheid, maar te weinig geïnvesteerd in de mensen die moeten helpen om voor die veiligheid te zorgen. Agenten doen werk dat soms gevaarlijk is. Bovendien werken ze onregelmatige uren en worden ze voor hun werk minder goed beloond dan in veel omringende landen. De politiek zou, met andere woorden, meer waardering moeten hebben voor Oom en Tante Agent.'

Theo Cornelissen zal burgemeester Opstelten morgen vragen wat hij gaat doen met de petitie die hem is aangeboden: 'Daarin wordt hem gevraagd achter zijn agenten te gaan staan en bij minister Ter Horst aan te dringen op een betere CAO. Het lijkt erop dat hij daartoe niet bereid is en ik wil hem daarover aan de tand voelen.' Verder is de SP benieuwd of de andere partijen in de raad net als de SP achter de eisen van de agenten staan.

Niet alleen de looneisen die de politiebonden stellen zijn wat de SP betreft volkomen terecht, de politiek zou zich ook meer moeten bekommeren over de werkomstandigheden van agenten. De landelijke SP deed onlangs tien praktische voorstellen om de bureaucratie bij de politie te verminderen en het werk voor agenten gemakkelijker te maken. De SP wil onder andere dat wordt gestopt met de gedetailleerde controle van het urenrooster en afschaffing van de rittenboeken, die een blijk van wantrouwen zijn. De SP wil ook dat agenten een betere parkeervergoeding krijgen en over veiliger materiaal en functionelere kleding kunnen beschikken.