Gemeente Haren

Huisvuilinzameling door Milieudienst Groningen

16/01/2008

De heer Mark Boumans, burgemeester van de gemeente Haren, en mevrouw Mieke Kortbeek, algemeen directeur van de Milieudienst Groningen hebben zojuist de overeenkomst ondertekend Met ingang van 1 januari 2008 werkt de gemeente Haren voor de huisvuilinzameling nauw samen met de Milieudienst van de gemeente Groningen. De gemeente Haren blijft verantwoordelijk.

Vandaag, 16 januari, is een overeenkomst getekend door de heer Mark Boumans, burgemeester van de gemeente Haren, en mevrouw Mieke Kortbeek, algemeen directeur van de Milieudienst Groningen. De overeenkomst is een uitbreiding van de samenwerking tussen de beide gemeenten en voldoet aan de Europese wet en regelgeving.

Door deze overeenkomst garandeert de gemeente Haren haar inwoners de kwalitatief goede dienstverlening voor de langere termijn. De bestaande samenwerkingsrelaties worden geĂŻntensiveerd en door het onderbrengen van de huisvuilinzameling bij een grotere organisatie kunnen efficiencyvoordelen worden behaald.

Ten aanzien van het inzamelen van huisvuil en het aanbieden van grofvuil zal voor de inwoners van Haren vooralsnog merkbaar niets veranderen. De service blijft van hetzelfde niveau en de regie blijft in handen van de gemeente Haren. De vertrouwde gezichten en inzamelvoertuigen blijven bij uitvoering van de dienstverlening vooralsnog het straatbeeld bepalen.

Voor de Milieudienst Groningen betekent deze stap een duurzame uitbreiding van de expertise op het gebied van dienstverlening. Door de specifieke wijze van huisvuilinzameling in de gemeente Haren wordt bovendien een uitbreiding van het dienstverleningspakket bereikt: gedifferentieerde tarieven op basis van gewicht. Door de afvalinzameling van de gemeente Haren groeit de dienstverlening van de Milieudienst Groningen op het gebied van de afvalinzameling tot meer dan 115.000 huishoudens en ca. 260.000 inwoners van de provincie Groningen. Dat is bijna de helft van het aantal inwoners van de provincie. Naast de gemeente Groningen en nu ook de gemeente Haren, maken de gemeenten Loppersum, Ten Boer, Bedum, Winsum en De Marne ook gebruik van de inzameldienst.