Maastricht Aachen Airport


Volareweb stopt lijndienst Maastricht Aachen Airport - Milaan wegens invoering ecotax
Maastricht Airport, 16 januari 2008.

Vandaag maakte de Italiaanse prijsvechter Volareweb.com bekend haar vluchten van Maastricht Aachen Airport naar Milaan Malpensa na 31 maart te staken. De route werd in oktober 2007 gestart. Hoewel de route bij aanvang werd gekenmerkt door lage passagiersaantallen was er een stijgende lijn zichtbaar. Met name over de maanden februari en maart is Volareweb positief. De luchtvaartmaatschappij is echter minder te spreken over de "ecotax" die per 1 juli door de Nederlandse regering wordt ingevoerd. "Door de invoering van deze belasting van 11,25 voor vertrekkende passagiers wordt het moeilijker om te concurreren met diensten naar nabijgelegen luchthavens in Duitsland en België. In een prijsgevoelige markt wordt het voor een jonge maatschappij als de onze onmogelijk om langer in Nederland actief te blijven" aldus David Delfini, directeur business development van Volareweb.com.

Hij vervolgt: "Wij betreuren het dat we afscheid moeten nemen van Maastricht Aachen Airport, een vliegveld in een aantrekkelijk internationaal gebied. Daarnaast is Maastricht een mooie stad die meer aandacht verdient van de Europese reizigers op zoek naar nieuwe bestemmingen. We hadden graag meer Italianen de kans gegeven kennis te maken met de regio maar de samenloop van omstandigheden met als hoogtepunt de invoering van de ecotax maakt dit onmogelijk".

Sander Heijmans, commercieel directeur van Maastricht Aachen Airport: "Na het mislopen van nieuwe routes met Ryanair komt het stoppen van de route naar Milaan als nieuwe teleurstelling. Hoewel onze samenwerking tot een vroegtijdig einde komt maken wij Volareweb geen verwijten. We hebben uitvoerig gesproken over het komende zomerseizoen en hadden er beide vertrouwen in dat de route zich in de zomer goed zou ontwikkelen. Toen de ecotax echter definitief doorgang vond keerde de situatie. Volareweb stelt geheel terecht dat het moeilijker wordt om te concurreren met luchthavens over de grens en onderstreept met hun besluit het belang van de rechtzaak die wij aanspannen tegen de Nederlandse Staat. Wij zijn momenteel in het laatste stadium van voorbereiding en zullen binnen enkele weken naar de rechtbank gaan. Dit komt echter te laat om de route naar Milaan te redden, treurig aangezien naast ons ook de regio inkomsten uit toerisme misloopt. Het is zeer aannemelijk dat de kosten van deze belasting uiteindelijk veel hoger zullen zijn dan de baten".

Ikverticket
Ryanair
Volareweb.com
vliegenvanafmaastricht.nl
Opvakantievanafmaastrich.nl
AKO
HOTELS

Part of the
Omniport Group.