Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Trouwen in Kralingen-Crooswijk

In deelgemeente Kralingen-Crooswijk kunt u trouwen op twee trouwlocaties. Er kan worden getrouwd in de raadzaal van het deelgemeentekantoor of in Paleiszaal de Esch.

Deze stijlvolle, fraaie monumentale trouwzaal in het pand van het voormalige Drinkwaterleidingbedrijf Kralingen heeft een marmeren vloer en een lichtinstallatie met een sterrenhemel. Vroeger was dit pompgebouw het kloppende hart van het drinkwaterleidingterrein. Begin jaren 90 is het gebouw compleet verbouwd en omgetoverd tot een unieke trouwlocatie. Hierin kunnen behalve de plechtigheid ook recepties en dergelijke worden gehouden. Bij de afdeling Burgerzaken van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk kunt u een fotoalbum bekijken van de locatie. U kunt ook langs gaan bij de Paleiszaal. Maak dan wel eerst een telefonische afspraak (010 4520520).

Wat kost het?

Een huwelijkssluiting in de raadzaal van onze deelgemeente kan alleen op woensdagochtend om 09.10 uur en is kosteloos. In de Paleiszaal de Esch kan op donderdag, vrijdag en zaterdag worden getrouwd. Donderdag en vrijdag kost dat 587,50. Op zaterdag kost het 855,-.

De Paleiszaal de Esch