Persbericht
Den Haag, 16 januari 2008
Halder verkoopt belang in HEBU

Halder verkoopt zijn belang in het Nederlandse HEBU aan diens Italiaanse sectorgenoot Manuli. HEBU is dé Nederlandse groothandel in slangen, leidingcomponenten en accessoires voor toepassing in hydraulische systemen. In juni 2006 verwierf GIMV via zijn Nederlandse filiaal Halder een meerderheidsbelang van 77,5% in HEBU.

HEBU (www.hebu.nl) werd opgericht in 1940 en is de Nederlandse marktleider in distributie van slangen, leidingcomponenten en accessoires, advies en service op het gebied van hydraulica. Het bedrijf is actief in de OEM-markt (machinebouwers) en de servicemarkt (hoofdzakelijk vervanging en reparatie). Voor zijn serviceactiviteiten heeft HEBU een netwerk van vestigingen met een eigen werkplaats en magazijn.

In 2007 realiseerde HEBU een omzet van ¤ 25 miljoen met 115 medewerkers verspreid over 17 vestigingen in Nederland en België en 10 mobiele servicebussen voor reparaties bij de klant. Logistiek, kwaliteit op maat, deskundig advies, snelheid, flexibiliteit en allround service zijn de kernbegrippen van HEBU.

Halder verwierf in juni 2006 een meerderheidsbelang van 77,5% in HEBU. Vandaag verkoopt Halder zijn volledige participatie aan het Italiaanse Manuli (www.manulirubber.com). Deze
onderneming, met hoofdzetel in Milaan, ontwikkelt en produceert sinds 1935 hydraulische slangen en koppelingen. Daarnaast heeft het ook een afdeling Oil & Marine, die slangen en pijpleidingen maakt voor op zee. Manuli realiseerde in 2006 een geconsolideerde omzet van ¤ 281,5 miljoen en telt 2.254 medewerkers. HEBU was al de voornaamste distributeur van Manuli-producten op de Nederlandse markt.

Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,5 miljard euro onder beheer. Halder richt zich in Nederland en Duitsland op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. De totale omvang van een transactie kan oplopen tot ¤ 125 miljoen. Halder participeert in Nederland onder meer in ANP (persagentschap), De Groot International (groothandel in groenten & fruit), HVEG Investments (voorheen Low Land Fashion, groothandel in private label kleding), Operator Groep Delft (OGD) (ICT services), BMC Groep (adviesbureau voor de publieke sector), Prolyte (fabrikant van mobiele aluminium trussen en takelsystemen) en Numac en Ter Stal (modeketen).

Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met: Halder Invest B.V.
Sander van Vreumingen (senior investment manager)
Tel: 070 3618 618
E-mail: vreumingen@halder.nl

HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V.
LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG
TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616
WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL